Andebryst med mos af søde kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkberberiandebryst
  • 400 gramsøde kartofler
  • 1 pottepersille
  • 2 spskfriskost
  • 3 spskakaciehonning
  • 1 stkappelsin
  • 1 spskbalsamicoeddike
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Andebryst med mos af søde kartofler

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Mums, du skal virkelig glæde dig til denne ret! Lækkert andebryst med sprødstegt skind, appelsin-glace og en lækker mos af søde kartofler. Det smager altså VIRKELIG godt. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkberberiandebryst
  • 400 gramsøde kartofler
  • 1 pottepersille
  • 2 spskfriskost
  • 3 spskakaciehonning
  • 1 stkappelsin
  • 1 spskbalsamicoeddike
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 160 grader varmluft.

2. Rids fedtet på andebrysterne i fine tern. Krydr godt med salt og peber og læg andebrysterne med fedtsiden nedad på en kold pande, der kan tåle at komme i ovnen. Husk at vaske fingre, kniv og spækbræt! Tænd for panden på middelvarme og lad andebrysterne stege i ca. 5-10 min. på skindsiden, inden du vender dem og giver dem de sidste ca. 5-10 minutter i ovnen.

3. Imens anden steger, skræller du de søde kartofler. Skær dem i grove tern og kog dem helt møre i en gryde med usaltet vand - det tager ca. 15 min.

4. Når anden er færdig, tager du panden ud af ovnen - pas på, den er varm. Lad endelig stegeskyen blive på panden! Andebrysterne må godt være svagt rosa i midten, men de må ikke være røde! Lad andebrysterne trække utildækket på et spækbræt, mens du laver resten.

5. Hæld vandet fra de søde kartofler over i en skål. Skyl persillen grundigt, hak den fint og tilsæt halvdelen sammen med friskosten til de dampende varme kartofler. Brug et piskeris til at mose kartoflerne og røre mosen jævn og fin. Spæd op med kogevandet, til konsistensen er, som du bedst kan lide den. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere friskost.

6. Hæld nu akaciehonningen på panden og lad den simre, til den er svagt gylden. Tilsæt derefter saften fra appelsinen sammen med balsamicoeddiken og lad det koge ind ved høj varme, til det er tyknet en smule. Smag til med lidt mere eddike og honning, hvis du synes, og spæd evt. op med mere appelsinsaft.

7. Skær andebrysterne i fine skiver og server sammen med kartoffelmosen, den lækre appelsinsauce og resten af persillen på toppen, hvis familien er til det. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre