Andebryst med ovnkartofler og kålsalat. Hertil brun sovs.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 2 stkæbler
  • 3 spskolivenolie
  • 2 spskhonning
  • 400 gramfærdigsnittet vinterkålsalat
  • 40 gramhasselnøddeflager
  • 2 stkandebryst
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 spskmajsstivelse
  • 1 dlvand
  • 0.5 terninghønsebouillon
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Andebryst med ovnkartofler og kålsalat. Hertil brun sovs.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

And er en klassiker til Mortensaften, men kan bestemt også spises på andre tidspunkter af året. Her serverer vi stegt andebryst med ovnkartofler, sprød kålsalat med æbler, hasselnødder og brun sovs. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramkartofler
  • 2 stkæbler
  • 3 spskolivenolie
  • 2 spskhonning
  • 400 gramfærdigsnittet vinterkålsalat
  • 40 gramhasselnøddeflager
  • 2 stkandebryst
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 spskmajsstivelse
  • 1 dlvand
  • 0.5 terninghønsebouillon
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne, skær dem i kvarte og vend dem med olivenolie, salt og peber. Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 min.

3. Skyl æblerne og skær dem i små tern. Rør olivenolie og honning sammen. Vend æbletern, den færdigsnittede kålsalat og hasselnøddeflagerne sammen med dressingen. Smag til med salt og peber.

4. Rids fedtet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Varm en pande op til middelvarme og steg andebrysterne med skindsiden nedad i ca. 10 min. Vend andebrysterne og steg dem færdige i ca. 10 min. efter smag og behag.

5. Imens andebrysterne steger: Hæld cremefine op i en kasserolle. Tilsæt majsstivelse blandet med vand og lad det koge op under omrøring. Tilsæt bouillon og kulør og smag til med salt og peber.

6. Skær andebrysterne i skiver og server dem sammen med ovnkartofler, kålsalat og brun sovs. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne.

Ekstra smag: Tilsæt lidt ribsgelé til sovsen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre