Andefrikadeller med stegte kartofler og grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramrester fra andestegen
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 1.5 spskhvedemel
  • 0.5 spskfrisk eller tørret timian
  • 1 tsksalt
  •  kogte kartofler
  • 0.5 stkblomkål
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  •  dressing efter eget valg
  •  smør
  •  olivenolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her kommer en super nem og lækker ret, hvor du får brugt resterne fra andestegen til de lækreste andefrikadeller. Vi serverer dem med stegte kartofler fra i går sammen med sprøde grøntsager og dressing som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Pil andekødet af skroget. Kom det i en minihakker eller foodprocessor sammen med løg, hvidløg, æg og mælk og giv det en hurtig snurretur.

2. Tilsæt hvedemel, timian, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til du har en fast fars. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig. Er du i tvivl om krydringen, kan du stege en lille prøvedelle på en pande.

3. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne. Imens dellerne hygger sig på panden, kan du begynde på den lune kartoffelsalat.

4. Skær kartoflerne i mindre stykker. Skyl blomkålen og pluk i mindre buketter. Skræl gulerødderne og skær dem i små stave. Befri peberfrugten for kerner og skær den i mindre stykker.

5. Steg hele molevitten på en pande i en sjat olie i ca. 10 minutter, krydr med salt og peber og tilsæt til sidst hakket basilikum.

6. Server dellerne med de stegte grøntsager og dressing som tilbehør.

7. Velbekomme!

Tip

Mængden af kød behøver ikke passe lige præcist på kommaet. Har du mere eller mindre kød, så brug samtidig lidt mere eller mindre mel. Har du ikke kolde kartofler i overskud, så kog lidt pasta i stedet.

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn tage kernerne ud af peberfrugten og skære i mindre stykker. De kan også hjælpe med at pille kødet af andenskroget.

 
Slip for ekstra tøjvask

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre