Andefrikadeller med stegte kartofler og grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramrester fra andestegen
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 25 gramhvedemel
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 tsksalt
  •  kogte kartofler
  • 180 grambroccoli og blomkål
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 pottefrisk basilikum
  •  dressing efter eget valg
  •  smør
  •  olivenolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Andefrikadeller med stegte kartofler og grønt

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Her kommer en super nem og lækker ret, hvor du får brugt resterne fra andestegen til de lækreste andefrikadeller. Vi serverer dem med stegte kartofler fra i går sammen med sprøde grøntsager og dressing som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramrester fra andestegen
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 25 gramhvedemel
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 tsksalt
  •  kogte kartofler
  • 180 grambroccoli og blomkål
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 pottefrisk basilikum
  •  dressing efter eget valg
  •  smør
  •  olivenolie
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Pil andekødet af skroget. Kom det i en minihakker eller foodprocessor sammen med løg, hvidløg, æg og mælk og giv det en hurtig snurretur.

2. Tilsæt hvedemel, timian, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til du har en fast fars. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig. Er du i tvivl om krydringen, kan du stege en lille prøvedelle på en pande.

3. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne. Imens dellerne hygger sig på panden, kan du begynde på den lune kartoffelsalat.

4. Skær kartoflerne i mindre stykker. Skyl lidt blomkål og broccoli, hvis de ikke allerede er det. Skræl gulerødderne og skær dem i små stave. Befri peberfrugten for kerner og skær den i mindre stykker.

5. Steg hele molevitten på en pande i en sjat olie i ca. 10 minutter, krydr med salt og peber og tilsæt til sidst hakket basilikum.

6. Server dellerne med de stegte grøntsager og dressing som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Mængden af kød behøver ikke passe lige præcist på kommaet. Har du mere eller mindre kød, så brug samtidig lidt mere eller mindre mel. Har du ikke kolde kartofler i overskud, så kog lidt pasta i stedet. For at gøre madlavningen så let som muligt og mindske madspild, har vi brugt færdigsnittet blomkål og broccoli, der bl.a. fås i poser i REMA 1000. Du kan også sagtens bruge den hele udgave og gemme resten til salat eller gnavergrønt i løbet af ugen.

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn tage kernerne ud af peberfrugten og skære i mindre stykker. De kan også hjælpe med at pille kødet af andenskroget.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre