Andelår med brunede kartofler, grønkålssalat og brun sovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Kartofler, brune kartofler og andelår
  • 1 stkøkologisk appelsin
  • 2 stkrødløg
  • 4 stkandelår
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 dlvand
  • 600 gramkartofler
  • 425 gramkartofler på glas
  • 100 gramsukker
  • 50 gramsmør
  • Salat og sovs
  • 50 gramvalnødder
  • 2 stkøkologisk appelsin
  • 150 gramstenfri vindruer
  • 150 gramsnittet grønkål
  • 2 spskbalsamicoeddike
  • 0.5 spskakaciehonning*
  • 1.5 dlpiskefløde
  • 1 terninghønsebouillon
  • 200 gramkartoffelchips
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Julemenuen behøver ikke tage lang tid og være mega krævende. Vi har sammensat en super lækker og enkel julemiddag med andelår, brun sovs, hvide og brunede kartofler, grønkålssalat og kartoffelchips. God fornøjelse og rigtig glædelig jul!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skær en appelsinen i skiver. Pil løgene og skær dem i både. Krydr andelårene med timian, salt og peber og brun dem godt af i lidt olivenolie på en pande, der kan tåle at gå i ovnen.

3. Tilsæt løg, appelsin og vand i panden, sæt den i ovnen og lad lårene stege videre i ca. 15 -20 minutter, til de er gennemstegte helt ind til benet. Husk at gemme stegeskyen - og husk grydelapperne! Har du ikke en pande, der kan gå i ovnen, bruger du bare et ovnfast fad. Husk så bare at hælde stegeskyen fra panden over i fadet.

4. Skræl kartoflerne og kog dem møre i saltet vand - disse kartofler serveres som hvide kartofler.

5. Imens anden er i ovnen, laver du de brunede kartofler. Hæld vandet fra og tør kartoflerne i en rent viskestykke, så de ikke er våde.

6. Hæld sukkeret på en kold pande og lad det smelte ved svag varme, uden du rører i det - husk hele tiden at holde øje og pas på, det ikke brænder på! Tilsæt nu smørret og rør godt. Når massen er jævn, tilsætter du kartoflerne og skruer lidt op for varmen, mens du rører forsigtigt, så sukkeret bliver jævnt fordelt. Efter 5-10 minutter begynder sukkeret at sætte sig på kartoflerne, og de er færdige.

7. Lav salaten klar. Rist valnødder på en tør pande og lad dem køle af på en tallerken. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Skyl vindruer og halver dem. Bland valnødder, vindruer og appelsiner sammen med grønkål, lidt olie, eddike og honning og smag til med salt og peber.

8. Tag andelårene ud og hæld skyen fra bradepanden gennem en sigte og ned i en gryde. Tilsæt fløde og varm op. Jævn med majsstivelse rørt ud i lidt vand og husk, at sovsen bliver tykkere, når den koger.

9. Smag til med hønsebouillon, balsamico, salt, peber og evt. lidt honning. Tilsæt kulør, til sovsen har den farve, du bedst kan lide. Skru varmen helt ned og lad sovsen stå og hygge sig, mens du laver resten.

10. Server andelårene med kartofler, brunede kartofler, salat, kartoffelchips og masser af sovs, mens du skruer op for julemusikken. Velbekomme - og rigtig glædelig jul!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære appelsiner i små stykker og halvere vindruerne. De kan også smage sovsen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre