Andelår med kartofler, sovs og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 4 stkandelår
  • 40 gramgræskar- eller solsikkekerner
  • 2 stkappelsin
  • 200 gramgrønkål
  • 100 gramsorte oliven
  • 4 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 spskmajsstivelse
  •  dressing efter eget valg
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Andelår med kartofler, sovs og salat

I samarbejde med

3.9, Meget populær

På Mortens aften bliver der traditionen tro serveret and - og det gør der selvfølgelig også hos Mambeno. Men opskriften er altså også lækker både før og efter d. 10. november! Her har vi brugt andelår, der er hurtigere at tilberede end en hel pipfugl. Vi har serveret lårene med kartofler, sovs og grønkålsalat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramkartofler
  • 4 stkandelår
  • 40 gramgræskar- eller solsikkekerner
  • 2 stkappelsin
  • 200 gramgrønkål
  • 100 gramsorte oliven
  • 4 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 spskmajsstivelse
  •  dressing efter eget valg
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft og kog kartoflerne i saltet vand til de er møre.

2. Krydr andelårene med salt og peber og brun dem godt af i lidt olivenolie på en pande, der kan tåle at gå i ovnen. Sæt panden i ovnen og lad lårene stege videre i ca. 15 -20 minutter, til de er gennemstegte helt ind til benet. Husk at gemme stegeskyen - og husk grydelapperne! Har du ikke en pande, der kan gå i ovnen, bruger du bare et ovnfast fad. Husk at hælde stegeskyen fra panden over i fadet.

3. Rist imens græskar- eller solsikkekernerne på en tør pande og lad dem herefter køle af på en tallerken. Skræl appelsinerne og skær dem i mindre stykker. Hak grønkålen, hvis ikke den er det i forvejen. Bland sammen med oliven, appelsin og græskar- eller solsikkekerner og top med dressing.

4. HUSK grydelapperne: Tag nu panden ud af ovnen, lad skyen blive og læg lårene til side på en tallerken. Stil panden med stegeskyen på komfuret - og igen: HUSK grydelapperne! Tilsæt mælk og smuldret bouillon og lad det hele koge op under omrøring. Jævn sovsen med lidt majsstivelse rørt ud i en smule vand i en kop. Tilsæt kulør efter behag og smag til med salt og peber.

5. Server de saftige andelår med kartofler, sovs og grønkålssalat.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære appelsinerne ud. De kan også røre i sovsen og smage den til.

Har du rester tilovers, kan du f.eks. bruge dem som fyld i friske forårsruller eller til peking and dagen efter.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre