Appelsinglaseret kylling med nudler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkappelsin
  • 2 spsksoya
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 spskeddike- f.eks. æbleeddike
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskmajsstivelse
  • 1 stkløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 2 stkkyllingefilet
  • 25 gramsesamfrø
  • 125 gramrisnudler- eller andre nudler
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Appelsinglaseret kylling med nudler

I samarbejde med

3.4, Meget populær

Appelsin og kylling smager rigtig godt sammen, og kombineret med en god håndfuld grøntsager og lidt ristede sesamfrø, er retten her et sikkert og hurtigt hit på middagsbordet. Du kan sagtens udskifte risnudlerne med fuldkornsnudler, fuldkornsris eller fuldkornspasta.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkappelsin
  • 2 spsksoya
  • 1 spskfiskesauce
  • 1 spskeddike- f.eks. æbleeddike
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spskmajsstivelse
  • 1 stkløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 2 stkkyllingefilet
  • 25 gramsesamfrø
  • 125 gramrisnudler- eller andre nudler
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Pres saften fra appelsinerne ned i en skål. Tilsæt soya, fiskesauce, eddike, akaciehonning, presset hvidløg og majsstivelse og pisk grundigt, til alle klumper er væk.

2. Skær løget i fine tern, skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i grove tern. Stil grøntsagerne til side.

3. Skær kyllingen i mundrette bidder og krydr med salt og peber. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har skåret kyllingen. Steg nu kylling og løg i lidt olivenolie i en wok eller en dyb pande, til kyllingen er blevet brunet på alle sider men ikke er helt gennemstegt. Tag kyllingen af panden og stil til side. Steg nu gulerødder og peberfrugt i et par minutter og tilsæt derefter kylling og den piskede appelsinsauce. Lad retten simre et par minutter, til saucen er tyknet og kogt lidt ind. Smag evt. til med lidt mere soya og honning. Vil du ha' mere sauce, presser du bare lidt ekstra appelsinsaft i retten og smager til igen.

4. Kog risnudlerne efter anvisningen på pakken og rist sesamfrøene på en tør pande.

5. Server den orangeglaserede kylling med et godt drys sesamfrø og evt. lidt hakkede forårsløg eller andet grønt på toppen, hvis familien er til det.

6. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre