Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Boller i karry er en af de mest berømte klassikere i det danske familiekøkken. Her har vi peppet klassikeren op med friske koriander, kokosmælk, ingefær og topping. Retten er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 2 litervand
- 2 terninghønsebouillon
- 400 gramgulerødder
- 2 stkløg
- 2 stkæg
- 1 pottefriske koriander
- 2 tsksalt
- 800 gramhakket svinekød
- 80 gramrasp
- 3 stkforårsløg
- 2 stkæbler
- 1 stkrød peberfrugt
- 50 grampeanuts
- 4 dlkokosmælk
- 3 cmfrisk ingefær
- 1.5 spskkarry
- peber
- majsstivelse
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt en anden gryde med vand og bouillonterninger til at koge.2
Skræl gulerødder og løg og skær dem i mindre stykker. Giv gulerødder, løg, æg, halvdelen af de friske koriander og salt en snurretur i en minihakker.3
Rør blandingen sammen med kød, rasp og peber i en skål. Form små boller af farsen og lad dem simre i vandet indtil de flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum evt. urenheder af undervejs. Kog en lille prøvebolle for at smage til.4
Skyl og skær forårsløg i ringe. Skær skyllet æble og peberfrugt i små tern. Kom æble, peberfrugt og peanuts i små skåle.5
Tag bollerne op af vandet og læg dem i en skål. Tilsæt kokosmælk, skrællet og revet ingefær og karry til kogevandet.6
Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet. Husk, at sovs bliver tykkere, når den begynder at koge. Du kan også ryste en jævning af mel og vand sammen og bruge den i stedet.7
Smag til med salt og peber, læg bollerne tilbage i sovsen og varm op. Server med ris og lad familien toppe med æble, peberfrugt, peanuts og forårsløg og resten af korianderne. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æble og peberfrugt i tern. De kan også være med til at forme kødbollerne og selvfølgelig smage saucen til - det er børn verdensmestre i!