Asiatisk boller i karry med topping - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramvilde ris
  • 2 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 400 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 2 stkæg
  • 1 pottefriske koriander
  • 2 tsksalt
  • 800 gramhakket svinekød
  • 80 gramrasp
  • 3 stkforårsløg
  • 2 stkæbler
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 50 grampeanuts
  • 4 dlkokosmælk
  • 3 cmfrisk ingefær
  • 1.5 spskkarry
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Asiatisk boller i karry med topping - til to dage

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

Boller i karry er en af de mest berømte klassikere i det danske familiekøkken. Her har vi peppet klassikeren op med friske koriander, kokosmælk og ingefær. Og bare rolig! Koriander smager ikke så kraftigt, når de koges med i retten. Vi serverer retten med ris og forskellig topping. Retten er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramvilde ris
  • 2 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 400 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 2 stkæg
  • 1 pottefriske koriander
  • 2 tsksalt
  • 800 gramhakket svinekød
  • 80 gramrasp
  • 3 stkforårsløg
  • 2 stkæbler
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 50 grampeanuts
  • 4 dlkokosmælk
  • 3 cmfrisk ingefær
  • 1.5 spskkarry
  •  peber
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Sæt en anden gryde med vand og bouillonterninger til at koge.

2. Skræl gulerødder og løg og skær dem i mindre stykker. Giv gulerødder, løg, æg, halvdelen af de friske koriander og salt en snurretur i en minihakker.

3. Rør blandingen sammen med kød, rasp og peber i en skål. Form små boller af farsen og lad dem simre i vandet, indtil de flyder ovenpå og er gennemkogte. Skum evt. urenheder af undervejs. Kog evt. en lille prøvebolle for at smage til.

4. Skyl og skær forårsløg i ringe. Skær imens skyllet æble og peberfrugt i små tern. Kom æble, peberfrugt og peanuts i små skåle.

5. Tag bollerne op af vandet og læg dem i en skål. Tilsæt kokosmælk, skrællet og revet ingefær og karry til kogevandet.

6. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn kogevandet. Husk, at sovs bliver tykkere, når den begynder at koge. Du kan også ryste en jævning af mel og vand sammen og bruge den i stedet.

7. Smag til med salt og peber, læg bollerne tilbage i sovsen og varm op. Server med ris og lad familien toppe med æble, peberfrugt, peanuts og forårsløg og resten af korianderne. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æble og peberfrugt i tern. De kan også være med til at forme kødbollerne og selvfølgelig smage saucen til - det er børn verdensmestre i!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre