Asiatisk flæskesteg med nudler, sauce, grønt - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1400 gramflæskesteg
  • 0.5 stkgranatæble
  • 0.5 stkagurk
  • 4 stænglerforårsløg
  • 200 gramfærdigsnittet rødkål
  • 250 gramnudler
  • 10 cmfrisk ingefær
  • 3 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk lime
  • 0.5 dlsoya
  • 0.5 dlsød chilisauce
  • 100 grampeanuts
  •  salt
  •  majsstivelse
  •  groft salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Asiatisk flæskesteg med nudler, sauce, grønt - til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

En anderledes og mega lækker måde at servere flæskesteg på. Vi steger den på asiatisk maner og serverer den i en smagfuld nudelsalat med peanuts på toppen. Opskriften er til to dage, så gem halvdelen af stegen til lækre flæskestegssandwiches i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1400 gramflæskesteg
  • 0.5 stkgranatæble
  • 0.5 stkagurk
  • 4 stænglerforårsløg
  • 200 gramfærdigsnittet rødkål
  • 250 gramnudler
  • 10 cmfrisk ingefær
  • 3 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk lime
  • 0.5 dlsoya
  • 0.5 dlsød chilisauce
  • 100 grampeanuts
  •  salt
  •  majsstivelse
  •  groft salt

Fremgangsmåde

1. Rids sværen på flæskestegen helt igennem - men ikke ned i kødet. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Læg stegen med sværen nedad i et ildfast fad. Fyld vand i så det dækker sværene og steg i første omgang stegen i 25 minutter.

2. Gør grøntsagerne og nudlerne klar mens stegen hygger sig i ovnen. Halver granatæblet og pres kernerne ud i en skål - pas på tøjet! Skyl agurken og skær den i små stave. Skyl forårsløgene, skær bunden af og skær dem i ringe. Hæld grøntsagerne, også den snittede kål, i små skåle eller på et fad.

3. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og overhæld dem herefter med koldt vand så de køler af. Stil dem til side.

4. Skræl ingefær og hvidløg og riv det på et rivejern. Bland det sammen med stegeskyen i fadet.

5. Vend stegen så sværen er opad og lad skyen blive i fadet. Tør sværen med køkkenrulle og gnid den med groft salt. Husk at komme godt ned mellem alle sværene. Overfladen på stegen skal være så lige som muligt. Står stegen skævt, så ret den op med lidt staniol under bunden.

6. Skru ovnen op på 200 grader og steg videre i ca. 50 minutter, eller til stegen har en kernetemperatur på ca. 65 grader. Tilsæt løbende mere vand undervejs, så den ikke steger tør.

7. Efter ca. 50 minutter tænder du for ovnens grill og åbner lågen på klem. Hold nu RIGTIG godt øje HELE tiden, for det går mega stærkt! Sværen begynder at blive sprød - pas på, den ikke bliver sort! Så snart sværen er sprød over det hele, tager du den ud og lader den trække på et spækbræt. Gem stegeskyen.

8. Og så til saucen. Hæld stegeskyen i en gryde og varm op. Tilsæt skyllet og fintrevet limeskal, soya og sød chilisauce. Smag til med limesaft og salt. Jævn med majsstivelse rørt ud i lidt vand i en kop.

9. Er din svær mod forventning ikke sprød, så skær hele sværen af i et stykke. Læg den på en bageplade og giv den en tur til under ovnens grillelement - men HUSK at holde øje. Det går mega stærkt.

10. Lad stegen hvile lidt og skær den i skiver. Tag halvdelen fra til flæskestegssandwich i morgen. Skær den anden halvdel af skiverne i strimler og knæk sværerne i mindre stykker.

11. Stil nudler, grøntsager, flæskesteg, flæskesvær, sauce og peanuts på bordet og lad familien sammensætte deres yndlings asiatiske nudelsalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære grøntsagerne i stave og skiver.

Mere smag: Har du tørrede limeblade derhjemme, så tilsæt fem stk. sammen med ingefær og hvidløg. Og hvis du er til friske koriander, så stil endelig også dem på bordet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre