Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Her serverer vi små smagfulde kødboller af hakket svinekød rørt med friske koriander, hvidløg og revet limeskal i en fyldig nudelsalat med frisk mango. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 pottefriske koriander
- 1 stklime
- 500 gramhakket svinekød
- 1 fedhvidløg
- 1 stkæg
- 2 spskhvedemel
- 250 gramnudler
- 2 stksnackpeber
- 0,5 stkspidskål
- 1 stkmango
- 150 gramrevne gulerødder
- soya
- sesamolie
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Hak korianderne fint. Skyl limen og riv skallen på den fine side af et rivejern.2
Rør svinekødet sammen med koriander, revet limeskal, presset hvidløg, æg, mel, salt og peber.3
Varm en pande op med olie og steg en lille prøve-kødbolle for at smage til. Form kødbollerne med en teske og steg dem til de har fået en fast konsistens og en gylden overflade.4
Kog nudlerne efter anvisningen på posen og overhæld dem herefter med koldt vand. Lad dem dryppe af.5
Skyl snackpeberne, fjerne kernerne og skær kødet ud efter eget ønske. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern men pas på fingrene! Skræl mangoen, fjern stenen og skær kødet i tern.6
Vend nudlerne sammen med snackpeber, spidskål, mango og revne gulerødder og smag til med soya, sesamolie og friskpresset limesaft.7
Server nudelsalaten toppet med de lækre små kødboller. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre farsen sammen og overhælde nudlerne med koldt vand.
Ekstra smag: Top med sød chilisauce.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.