Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En nem og lækker asiatiskinspireret nudelsuppe med brune champignoner, edamamebønner, spidskål og sprødstegt andebryst på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkandebryst
- 250 gramnudler
- 150 gramedamamebønner
- 200 grambrune champignon
- 3 fedhvidløg
- 1.5 dlvand
- 2 terninghønsebouillon
- 0.5 dlsoya
- 1 stklime
- 0.25 stkspidskål
- sesam- eller olivenolie
Fremgangsmåde
1
Rids fedtet på andebrysterne og krydr med salt og peber. Læg nu andebrysterne med skindsiden nedad på en kold pande og steg dem ved middelvarme i ca. 10 min. Vend andebrysterne og steg dem færdig i 5-10 min. efter smag og behag.2
Imens andebrysterne steger: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og tilsæt edamamebønnerne lige inden du hælder vandet fra nudlerne. Så sparer du på energien. Kom det hele i en si, lad det dryppe af og vend det evt. med lidt sesam- eller olivenolie, så nudlerne ikke klistrer sammen.3
Rens og skyl champignonerne og skær dem i kvarte. Pil skrællen af hvidløgene og hak dem fint.4
Varm en dyb pande eller en gryde op med sesam- eller olivenolie og steg champignonerne til de er gyldne. Tilsæt hvidløgene og lad dem stege med i et par minutter. Tilsæt vand, smuldret bouillon og soya og bring det hele i kog. Smag suppen til med ekstra soya og limesaft.5
Skyl og snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern, men pas på fingrene!6
Fordel nudler, edamamebønner og spidskål i skåle eller dybe tallerkener. Top med suppen og skiver af sprødstegt andebryst. Top evt. med friske koriander, hvis du har det på lager. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn rense champignonerne og smage suppen til.
Ekstra smag: Top med sød chilisauce.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.