Asiatisk steaksalat med fritterede riskugler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Dag 1
  • 600 gramribeye
  • 4 cmfrisk ingefær
  • 4 fedhvidløg
  • 1 spsksukker
  • 3 spsksoya
  • 2 spsksesamolie
  • 2 stklime
  • 1 stkrød chili
  • 200 gramjasminris
  • Dag 2
  • 4 stkpak choi el. hjertesalat
  • 1 pottefriske koriander
  • 200 grampanko eller almindelig rasp
  • 3 dlsolsikkeolie
  • 8 stkgrønne asparges
  • 1 stkrødløg
  • 1 dlmayonnaise
  • 2 spsksød chilisauce
  • 1 bundtfrisk mynte
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Asiatisk steaksalat med fritterede riskugler

I samarbejde med

En anderledes men super lækker opskrift på gæstemad, eller når der skal kræses lidt ekstra for familien. Asiatiskinspireret steaksalat med sprødstegte riskugler. Bemærk, at en del af opskriften skal forberedes dagen før. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Dag 1
  • 600 gramribeye
  • 4 cmfrisk ingefær
  • 4 fedhvidløg
  • 1 spsksukker
  • 3 spsksoya
  • 2 spsksesamolie
  • 2 stklime
  • 1 stkrød chili
  • 200 gramjasminris
  • Dag 2
  • 4 stkpak choi el. hjertesalat
  • 1 pottefriske koriander
  • 200 grampanko eller almindelig rasp
  • 3 dlsolsikkeolie
  • 8 stkgrønne asparges
  • 1 stkrødløg
  • 1 dlmayonnaise
  • 2 spsksød chilisauce
  • 1 bundtfrisk mynte
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

Dag 1

1. Skær kødet ud i bøffer efter smag og læg dem til side.

2. Riv ingefær og hvidløg fint og bland det sammen med sukker, soya, sesamolie og saft og skal fra limefrugterne. Skyl og skær chilien i ringe og tilsæt den til marinaden.

3. Hæld marinaden i en frysepose sammen med kødet og massér det godt sammen. Læg posen i køleskabet og lad kødet marinere. Gerne i et døgn men har du travlt, kan du marinere i den tid, du nu har.

4. Kog risene efter anvisningen på posen med lidt salt. Brug ca. 1/4 mere vand, end der er angivet på posen for at sikre, at risene bliver lidt udkogte. Hæld vandet fra risene og køl dem hurtigt ned i køleskab til dagen efter.

Dag 2

5. Skyl og damp pak choi i smør på en pande med 1/2 dl vand i ca. 4 minutter med et løst stykke alufolie som låg.

6. Hak koriander og bland dem med de kolde ris. Form dem til små kugler og rul dem i pankorasp.

7. Opvarm solsikkeolien i en gryde eller dyb pande til ca. 180 grader og steg riskuglerne indtil de er gyldne. Du kan tjekke, om olien er varm nok ved at stikke en tandstik i olien. Når olien syder omkring tandstikken, er den varm.

8. Steg de marinerede bøffer i et par minutter på hver side på en pande i lidt smør og olie. Tag dem af panden og lad dem hvile utildækket. Undlad at gøre panden ren.

9. Skyl aspargesene, knæk den nederste trevlede del af og smid væk og skær aspargesene i mindre stykker. Skær rødløget i skiver.

10. Tør panden af og steg asparges og rødløg i olivenolie i et minuts tid.

11. Bland mayonnaise og chilisauce til en lækker dip.

12. Skær kødet ud i skiver på ca. 1 cm. Bland rødløg, asparges og skyllet mynte sammen.

13. Anret chilimayonnaisen og de dampende pak choi på tallerkenen. Arranger kødet sammen med den lune aspargessalat og de sprøde riskugler. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre