Aspargessuppe med grove brødcroutoner og persilleolie

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 350 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkgroft flute
  • 2 dåsehvide aspargessnitter
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 250 gramgrønne asparges
  • 1 pottepersille
  • 1 dlolivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Aspargessuppe med grove brødcroutoner og persilleolie

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Aspargessuppe er en klassiker og er super nem at lave selv. Her har vi lavet suppen med asparges på dåse, kartofler og cremefine. Vi serverer suppen med grønne asparges, hjemmelavede brødcroutoner og persilleolie. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 350 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 7 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkgroft flute
  • 2 dåsehvide aspargessnitter
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 250 gramgrønne asparges
  • 1 pottepersille
  • 1 dlolivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og pil skrællen af løget. Skær kartofler og løg i grove stykker.

3. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits kartofler og løg. Tilsæt vand og bouillon og lad retten simre i ca. 20 min.

4. Imens retten simrer: Skær flutene i små tern og vend dem med en god sjat olivenolie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 12 min.

5. Hæld væden fra aspargesene og tilsæt dem sammen med cremefine. Lad retten simre i ca. 5 min. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.

6. Skyl aspargesene, knæk den nederste del af og smid væk. Skær aspargesene i mundrette stykker og blancher dem i ca. 1 minut eller kom dem direkte i suppen.

7. Skyl og hak persillen fint og vend sammen med olivenolie - brug evt. en stavblender.

8. Server suppen i skåle og top med grønne asparges, grove brødcroutoner og persilleolie. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn knække den nederste del af aspargesene.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre