Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
Det lyder måske liiiidt for helse-agtigt, men bare rolig: De her auberginebøffer smager simpelthen SÅ godt, og er gode til at teste ungernes madmod! De bliver sprøde, søde og cremede i midten (altså bøfferne, ikke ungerne). Der er ekstra kartofler i opskriften, der skal koges og gemmes til lækker omelet i morgen.
Portioner
Ingredienser
- Kartoffelsalat
- 1000 gramkartofler
- 0.5 stkblomkål
- 8 stkcherrytomater
- 3 dlcreme fraiche eller skyr
- 4 spskmayonnaise
- 2 spsksød sennep
- 1 tskkarry
- 1 pottepurløg
- Panerede auberginer
- 2 stkaubergine
- 100 gramrasp
- 2 stkæg
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skræl kartoflerne eller skrub dem, hvis du bruger den helt nye og danske udgave. Kog dem så de er næsten møre, når du stikker i dem med en gaffel. Lad dem køle af og skær dem i skiver. Husk at gemme 1/3 af de kogte kartofler til omelet i morgen.2
Skyl auberginen og skær den i 1 cm tykke skiver. Kom rasp, salt og peber i en flad tallerken. Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen. Vend auberginestykkerne i ægget og herefter i raspblandingen og steg dem i olivenolie på en pande, til de er gyldne.3
Skyl imens blomkålen og pluk det i små buketter. Giv dem en snurretur i en minihakker til de er hakket groft. Skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker.4
Bland en dressing af creme fraiche, mayo, sennep, karry og klippet purløg. Smag til med lidt salt og peber.5
Rør forsigtigt dressingen sammen med kartoflerne, blomkål og tomater. Server kartoffelsalaten med de lækre auberginebøffer.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartoflerne i mindre stykker. De kan også plukke blomkålene i buketter og panere auberginerne.