Auberginebøffer med kartoffelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Kartoffelsalat
  • 1000 gramkartofler
  • 0.5 stkblomkål
  • 8 stkcherrytomater
  • 3 dlcreme fraiche eller skyr
  • 4 spskmayonnaise
  • 2 spsksød sennep
  • 1 tskkarry
  • 1 pottepurløg
  • Panerede auberginer
  • 2 stkaubergine
  • 100 gramrasp
  • 2 stkæg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Auberginebøffer med kartoffelsalat

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Det lyder måske liiiidt for helse-agtigt, men bare rolig: De her auberginebøffer smager simpelthen SÅ godt, og er gode til at teste ungernes madmod! De bliver sprøde, søde og cremede i midten (altså bøfferne, ikke ungerne). Der er ekstra kartofler i opskriften, der skal koges og gemmes til lækker omelet i morgen.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kartoffelsalat
  • 1000 gramkartofler
  • 0.5 stkblomkål
  • 8 stkcherrytomater
  • 3 dlcreme fraiche eller skyr
  • 4 spskmayonnaise
  • 2 spsksød sennep
  • 1 tskkarry
  • 1 pottepurløg
  • Panerede auberginer
  • 2 stkaubergine
  • 100 gramrasp
  • 2 stkæg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne eller skrub dem, hvis du bruger den helt nye og danske udgave. Kog dem så de er næsten møre, når du stikker i dem med en gaffel. Lad dem køle af og skær dem i skiver. Husk at gemme 1/3 af de kogte kartofler til omelet i morgen.

2. Skyl auberginen og skær den i 1 cm tykke skiver. Kom rasp, salt og peber i en flad tallerken. Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen. Vend auberginestykkerne i ægget og herefter i raspblandingen og steg dem i olivenolie på en pande, til de er gyldne.

3. Skyl imens blomkålen og pluk det i små buketter. Giv dem en snurretur i en minihakker til de er hakket groft. Skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker.

4. Bland en dressing af creme fraiche, mayo, sennep, karry og klippet purløg. Smag til med lidt salt og peber.

5. Rør forsigtigt dressingen sammen med kartoflerne, blomkål og tomater. Server kartoffelsalaten med de lækre auberginebøffer.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartoflerne i mindre stykker. De kan også plukke blomkålene i buketter og panere auberginerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre