Baconsvøbt mørbrad med rodfrugtfritter, kartoffelsalat og kapersdressing - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stksvinemørbrad
  • 125 grambacon i skiver
  • 500 gramfrosne rodfrugtfritter
  • 1000 gramkartofler
  • 1.5 spskkapers
  • 1 fedhvidløg
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.5 pottedild eller purløg
  • 0.5 bundtgrønne asparges
  • 0.5 bundtradiser
  • 1 stkrødløg
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har svøbt en mør og lækker svinemørbrad i bacon og serverer den med rodfrugtfritter, kartoffelsalat og kapersdressing. Vær opmærksom på, at opskriften er beregnet til to dage. Så husk at gemme halvdelen af kartoflerne og mørbraden til hurtig biksemad i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 grader varmluft eller fyr op under grillen.

2. Puds mørbraden ved at skære de største og mest genstridige sener fra med din yndlingskniv. Krydr med salt og peber og vikl baconskiver rundt om mørbraden.

3. Læg mørbraden i et ovnfast fad eller en alubakke. Hæld en smule vand i bunden af fadet og steg mørbraden i ovnen eller ved indirekte varme på grillen, til den er gennemstegt eller svagt rosa i midten - alt efter smag. Det tager ca. 25 minutter alt efter størrelse.

4. Læg rodfrugterne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med lidt olie og bag dem til mørbraden er færdig.

5. Skyl eller skrub kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i saltet vand til de er møre. Skyl dem herefter under koldt vand. Gem halvdelen af de kogte kartofler til biksemad i morgen.

6. Hak kapers og hvidløg fint. Bland med creme fraiche og dild og smag til med salt og peber.

7. Skyl aspargesene og knæk den nederste trevlede del af. Det smarte ved asparges er, at de helt selv knækker lige der, hvor de skal! Skær dem i mindre stykker. Skyl radiserne og skær dem i både. Skær rødløget i mindre tern - hvis dine børn ikke er så vilde med rå løg, så server dem i en lille skål for sig. Bland grøntsagerne med kartoflerne.

8. Lad mørbraden trække i ca. 5 minutter på et spækbræt, inden du skærer den. Husk at gemme resterne fra kødet til biksemaden i morgen.

9. Servér mørbraden med rodfrugtfritter, kartoffelsalat og kapersdressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære asparges og radiser i mindre stykker. De kan også røre dressingen sammen. Mere smag: Du kan sagtens lave en god sovs ud af kødsaften. Kog den op med bouillon, mælk eller fløde og smag til med salt og peber.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre