Biksemad med kartofler, svinemørbrad, kapers, rødbeder og blomkålssalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Biksemad og salat
  • 2 stkløg
  •  kogte kartofler
  •  rester fra svinemørbrad
  • 4 spskengelsk sauce- eller Worcestershire sauce
  • 4 stkæg
  • 0.5 bundtgrønne asparges
  • 0.5 bundtradiser
  • 2 stkavocado
  • 300 gramblomkålsris
  •  kapers
  •  syltede rødbeder
  •  ketchup
  •  salt
  •  peber
  • Dressing til salat
  • 1 stkcitron
  • 3 spskolivenolie
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 pottedild eller purløg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Biksemad er verdens bedste måde at få brugt resterne af kartofler og kød. Her har vi brugt resterne fra gårsdagens baconsvøbte svinemørbrad. Vi serverer biksemaden med spejlæg, rødbeder og en lækker blomkålssalat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

Biksemad

1. Hak løgene fint og skær kartoflerne i tern. Steg løgene i lidt olivenolie på en dyb pande til de er blanke. Tilsæt kartoflerne og vend dem forsigtigt undervejs, så de ikke smuldrer.

2. Skær svinemørbraden i mundrette bidder og tilsæt dem på panden, når kartoflerne er blevet brune i kanterne. Tilsæt engelsk sauce og steg videre i et par minutter. Krydr med salt og peber og evt. lidt mere engelsk sauce.

3. Varm lidt olivenolie op på en anden pande. Slå æggene ud på panden, når den er varm og krydr med salt og peber. Steg til spejlæggene er, som du bedst kan lide dem - helt gennemstegte eller smilende. Du kan også lige vende spejlæggene til sidst og give dem en tur på blommesiden. Så er du helt sikker på, at de er gennemstegte.

4. Skyl aspargesene og knæk den nederste trevlede del af. Det smarte ved asparges er, at de helt selv knækker lige der, hvor de skal! Skær dem i mindre stykker. Skyl radiserne og skær dem i både. Flæk avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Bland grøntsagerne sammen med blomkålsris.

Dressing

5. Pres saften fra citronen sammen med olivenolie, presset hvidløg og dild. Smag til med salt og peber. Bland den med blomkålssalaten.

6. Server den dampende varme biksemad med spejlæg, syltede rødbeder, kapers, ketchup og den knasende sprøde blomkålssalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til bmindre ørn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære de kogte kartofler i mindre stykker. De kan også skære radiserne i stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre