Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En smagfuld gryderet med bagt blomkål, kylling, kartofler og kikærter i en sovs af kokosmælk, hakkede tomater, karry, spidskommen og kanel serveret med æbletern og peanuts på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkblomkål
- 450 gramkyllingefilet
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 350 gramkartofler
- 1 spskkarry
- 1 spskspidskommen
- 0.5 spskstødt kanel
- 1 dåsehakkede tomater
- 4 dlkokosmælk
- 1 terninghønsebouillon
- 2 spskmajsmel
- 1 dåsekikærter
- 2 stkæbler
- 100 grampeanuts
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Pluk små buketter af blomkålen, skyl dem og vend sammen med olivenolie. Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 min.3
Skær kyllingefileterne i mundrette stykker. Varm en gryde op med olivenolie og steg kyllingen.4
Imens kyllingen steger: Pil skrællen af løg og hvidløg og skræl kartoflerne. Hak løg og hvidløg fint og skær kartoflerne i små tern.5
Tilsæt løg, hvidløg, kartofler, karry, spidskommen og kanel og steg det i et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk og bouillon og lad retten simre i ca. 15 min.6
Rør majsstivelsen sammen med lidt vand i et glas og tilsæt det under omrøring. Smag til med salt og peber.7
Skyl kikærterne og tilsæt dem.8
Skyl æblerne og skær dem i små tern.9
Vend de bagte blomkål i sovsen inden servering og server retten i skåle med æbletern og peanuts på toppen. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle kartoflerne.
Ekstra smag: Top med friske koriander og limesaft.