Bagt blomkål vendt i cremet karry med kikærter. Hertil ris.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 stkblomkål
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskpaprika
  • 4 dlkokosmælk
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dåsekikærter
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Bagt blomkål vendt i cremet karry med kikærter. Hertil ris.

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

En virkelig lækker og smagfuld ret med bagt blomkål og kikærter, der er vendt i en karrysovs lavet med kokosmælk, spidskommen og paprika. Serveret med ris - vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 stkblomkål
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskpaprika
  • 4 dlkokosmælk
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dåsekikærter
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på posen og tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl og pluk små buketter af blomkålen og vend dem sammen med olivenolie, salt og peber. Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

3. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Varm en dyb pande eller gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, karry, spidskommen og paprika.

4. Tilsæt kokosmælk, tomatpuré og grøntsagsbouillon. Skyl kikærterne og kom dem i sovsen. Lad sovsen simre og smag til med salt og peber.

5. Vend de bagte blomkålsbuketter i sovsen inden servering og server retten med dampende varme ris. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg.

Ekstra smag: Top med friske krydderurter og limesaft.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre