Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker og arabisk inspireret ret med sesam-marinerede hokkaidogræskar, som vi serverer med en nem couscoussalat, flutes og tahindressing. Tahin er i øvrigt en sesampasta, der bruges i bl.a. hummus og fås på hylden med specialiteter i de fleste supermarkeder. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkhokkaidogræskar
- 1 spskkarry
- 40 gramsesamfrø
- 250 gramcouscous
- 5 dlkogende vand
- 1 pottebredbladet persille
- 2 stkæbler
- 2 stkavocado
- 100 gramsoltørrede tomater i olie
- 2 dlcreme fraiche eller skyr
- 3 spsktahin
- 1 fedhvidløg
- 1 stkgroft flute
- salt
- peber
- bagepapir
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.2
Vask græskarret, del det i to og fjern kernerne. Skær græskaret i grove stave og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med en god slat olivenolie, karry og sesamfrø og bag dem i ovnen i 20-30 minutter, eller til de er gyldne.3
Hæld kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt, læg låg på og lad det trække indtil serveringen. Skal der være fest, så tilsæt også lidt smør.4
Skyl persillen og hak den fint. Skyl og skær æbler i mindre tern. Del avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Skær soltørrede tomater i mindre stykker, hvis de er store. Bland couscous, avocado, æbler, persille og soltørrede tomater sammen til en salat.5
Bland creme fraiche med tahin og presset hvidløg og smag til med salt og peber. Lun flutesene i ovnen eller rist dem på brødristeren.6
Server de bagte græskar med couscoussalat, flute og tahindressing. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æbler og avocado i tern. De kan også blande dressingen og smage til.