Bagt laks med tomatchutney

Ingredienser

  • 600 grambagekartofler
  • 0.5 spskallroundkrydderi
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 500 gramtomater
  • 1 tskspidskommen
  • 1 dleddike- f.eks. balsamicoeddike
  • 100 gramsukker- eller brun farin
  • 4 stklaksefileter
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  • 2 dlskyr
  • 2 spsksød sennep
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Bagt laks med tomatchutney

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Tomatchutney er lækkert til laks og er ret nem at lave. Vi serverer sprøde kartoffelbåde til, men har du travlt, kan du koge lidt ris eller fuldkornspasta. Du kan også nøjes med laks, chutney, gnavergrønt og dip, hvis du synes. Husk blot at justere indkøbslisten :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 grambagekartofler
  • 0.5 spskallroundkrydderi
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 500 gramtomater
  • 1 tskspidskommen
  • 1 dleddike- f.eks. balsamicoeddike
  • 100 gramsukker- eller brun farin
  • 4 stklaksefileter
  • 300 gramgulerødder
  • 0.5 stkagurk
  • 2 dlskyr
  • 2 spsksød sennep
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 255 grader varmluft og skrub kartoflerne rene med en børste. Skær kartoflerne i tynde både og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie. Drys med allroundkrydderi på toppen. Bag kartoflerne i ca. 30 minutter, eller til de er smukt gyldne. Husk at vende dem undervejs.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skyl tomaterne og skær dem i grove tern. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde. Løgene skal blive bløde og klare, men ikke tage farve. Tilsæt tomater, spidskommen, eddike og sukker og lad chutneyen simre i 20 minutter eller længere, hvis du har tid. Stil gryden udenfor og lad chutneyen køle af. Så er den klar til brug!

3. Læg laksefileterne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Krydr fisken med salt og peber. Skru ovnen ned til 200 grader og bag laksen i ovnen i 10-20 minutter, alt efter tykkelsen. Når der kommer mælkehvide bobler på toppen af laksen, og den deler sig i flager, når du trykker let på den, er den færdig. Pas på ikke at give den for meget :o)

4. Hvis kartoflerne endnu ikke er færdige, når laksen er taget ud, skruer du bare ovnen op 250 grader varmluft og giver kartoflerne en sidste tur. Skræl imens gulerødderne, vask agurken og skær begge dele i stave.

5. Server laksen med den lækre tomatchutney på toppen, de bagte kartofler og gnavergrønt som tilbehør og en hurtig dressing til dip rørt sammen af skyr, sød sennep og smagt til med lidt salt og peber. Har du feks. purløg eller dild på lager, kan du hakke lidt og røre i dressingen. Velbekomme :o)

Tip

Gem en håndfuld kartoffelbåde til ungernes madpakker. Opbevar resten af chutneyen i et patentglas eller lignende med tætsluttende låg. Skyl først glassene i kogende vand (evt. tilsat lidt Atamon) og brug chutneyen som tilbehør til et væld at retter. F.eks. vores saftige burgere.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre