Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Vores unger er vilde med denne fiskeret! Lækker torsk, ris og en vildt lækker tomat- og citronsauce. vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 20 stkcherrytomater
- 2 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1/2 stkøkologisk citron
- 400 gramtorskefilet
- 50 grammandler
- revet parmesan
- salt
- peber
- olivenolie
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken og tænd ovnen på 180 grader varmluft.2
Hak løg og hvidløg fint. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Steg nu løg og hvidløg i lidt olivenolie ved jævn varme på en pande. Løgene skal blot have et par minutter, så de bliver klare uden at tage farve. Tilsæt vand, tomater, bouillonterning og revet citronskal.3
Bring saucen i kog og rør forsigtigt, til bouillonterningen er opløst. Krydr torsken med salt og peber og læg den i et ovnfast fad beklædt med bagepapir eller smurt med olivenolie. Hæld saucen over og stil fadet i ovnen i 10-20 minutter, alt efter tykkelsen på fisken.4
Torsken er færdig, når den skiller i lameller, når du trykker let på den med en gaffel - eller når der kommer små mælkehvide bobler på toppen.5
Imens torsken er i ovnen, så rister du mandlerne på en tør pande. Lad dem køle af og hak dem groft.6
Server den dampende varme fisk med ris og den lækre sauce med bløde tomater. Pynt med hakkede mandler, revet parmesan og evt. lidt frisk basilikum eller andet grønt, hvis du har det på lager.7
Velbekomme!Tip
Du kan bruge både ferske og frosne torskefileter - eller andre udskæringer. Til retten på billedet har vi brugt torskeloins, som er en slags torskemørbrad, der bl.a. fås på frost i de fleste større supermarkeder.