Bagt torsk med cherrytomater og citron

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 20 stkcherrytomater
  • 2 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1/2 stkøkologisk citron
  • 400 gramtorskefilet
  • 50 grammandler*
  •  revet parmesan
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vores unger er vilde med denne fiskeret! Lækker torsk, fuldkornsris og en vildt lækker tomat- og citronsauce. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Steg nu løg og hvidløg i lidt olivenolie ved jævn varme på en pande. Løgene skal blot have et par minutter, så de bliver klare uden at tage farve. Tilsæt vand, tomater, bouillonterning og revet citronskal.

3. Bring saucen i kog og rør forsigtigt, til bouillonterningen er opløst. Krydr torsken med salt og peber og læg den i et ovnfast fad beklædt med bagepapir eller smurt med olivenolie. Hæld saucen over og stil fadet i ovnen i 10-20 minutter, alt efter tykkelsen på fisken.

4. Torsken er færdig, når den skiller i lameller, når du trykker let på den med en gaffel - eller når der kommer små mælkehvide bobler på toppen.

5. Imens torsken er i ovnen, så rister du mandlerne på en tør pande. Lad dem køle af og hak dem groft.

6. Server den dampende varme fisk med ris og den lækre sauce med bløde tomater. Pynt med hakkede mandler, revet parmesan og evt. lidt frisk basilikum eller andet grønt, hvis du har det på lager.

7. Velbekomme!

Tip

Du kan bruge både ferske og frosne torskefileter - eller andre udskæringer. Til retten på billedet har vi brugt torskeloins, som er en slags torskemørbrad, der bl.a. fås på frost i de fleste større supermarkeder.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre