Bagt torsk med mangosalsa og karrysauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 1 stkcitrongræs
  • 1 stkløg
  • 2 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 400 gramtorskefilet
  • 1 stkæble
  • 2 tskkarry
  • 3 dlmælk
  • 2 spskmaizena
  • 1/2 stkmango
  • 1/2 spskakaciehonning*
  • 1/2 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Bagt torsk har en lækker og mild smag, som rigtig mange børn kan lide. Og hvis ungerne stadig ikke er helt gode venner med fisk på tallerkenen, så hjælper det uden tvivl, at torsken her er toppet med mangosalsa.

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken. Fjern det yderste blad og bunden fra citrongræsset. Skær den nederste hvide del i 4-5 grove skiver. Smid resten ud.

2. Hak løget fint. Fordel halvdelen af løgstykkerne i et ovnfast fad sammen med vand og citrongræs. Smuldr halvdelen af bouillonterningen i vandet. Læg fileterne ovenpå, dryp dem med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til fisken deler sig i flager, når du trykker let på den.

3. Steg imens den anden halvdel af løget og halvdelen af æblet, skåret i fine tern, i en slat olivenolie i en gryde sammen med karryen. Tilsæt mælken og lad det koge forsigtigt op under omrøring. Mælk kan let brænde på, og når det først koger, vokser det hurtigt. Så hold godt øje :o)

4. Fordel torsken på fire tallerkener. Smid citrongræsset ud og hæld resten af væden fra fadet ned i gryden med sauce. Løgstykkerne må gerne komme med!

5. Rør maizena ud i lidt vand og jævn saucen, så den har den tykkelse, du bedst kan lide. Rør evt. lidt mere karry ud i lidt vand og tilsæt det, hvis saucen skal smage af mere og ha' ekstra farve. Smag til med salt og peber. Hvis ungerne ikke kan lide løg- og æblestykker i karrysaucen, kan du blende den med en stavblender.

6. Skær den anden halvdel af æblet og mangoen i fine tern. Bland det godt sammen med en lidt honning og citronsaft. Top torsken med salsaen og evt. lidt grønt, hvis du har det på lager og server den sammen med de dampende varme ris og karrysaucen. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre