Bagt torsk med parma og sauteret grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramgulerødder*
  • 1/2 stksquash
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramtorskefilet- gerne torskeloins
  • 70 gramparmaskinke
  • 1/2 spsktørret oregano
  • 1/2 spsksoya
  • 1/2 spskakaciehonning*
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En super god opskrift på en lækker fiskeret på de dage, hvor det skal være ekstra nemt, men stadig smage godt. Her er torsken bagt med lækker parmaskinke og serveret med sprøde, lynstegte grøntsager. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Skræl gulerødderne. Vask squash og peberfrugt og befri peberfrugten for kerner. Vask og rens champignonerne. Skær de ordnede grøntsager i mundrette bidder og stil dem til side.

3. Pres hvidløget, smør lidt af det ud på torskefileterne og krydr med salt og peber. Gem resten af hvidløget til grøntsagerne. Svøb torsken i parmaskinke og læg stykkerne i et ovnfast fad med en smule vand i bunden. Bag torskefileternen i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til fisken deler sig i flager, når du trykker på den med en gaffel.

4. Imens fisken hygger sig i ovnen, lynsteger du først gulerødder, champignoner og resten af hvidløget ved høj varme i lidt olivenolie. Brug en wok eller en dyb pande. Når gulerødder og champignoner har stegt et par minutter, tilsætter du resten af grøntsagerne og oregano og krydrer med salt og peber. Steg videre et par minutter til grøntsagerne er gennemvarme, men stadig har bid - pas på, de ikke får for meget.

5. Tilsæt til sidst soya og honning og smag til med salt, peber og evt. mere soya og honning. Server fisken med de lynstegte grøntsager - og lidt mere grønt på toppen, hvis du synes.

6. Velbekomme :o)

Tip

Hvis du kan finde torskeloins i supermarkedet, er det helt perfekt. Hvis ikke de findes i frisk udgave, så kan de oftest fås på frost. Torskeloins er tykkere stykker - en slags mørbrad, der er ekstra blød og saftig. Men ellers bruger du bare torskefilet. Husk dog at holde øje med ovnen, da torskefileter er tyndere og ofte ikke skal have så lang tid.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre