Bagte rodfrugter med bacon og spejlæg

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler
  • 450 gramfrosne rodfrugter
  • 200 grambacon i tern
  • 1 spskfrisk eller tørret timian
  •  olivenolie
  • 4 stkæg
  • 4 skiverugbrød
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  •  ketchup
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Bagte rodfrugter med bacon og spejlæg

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Vi har gjort aftensmaden ekstra nem, så ungerne kan få deres egen maddag - eller assistere mor og far i køkkenet. Her har vi lavet en omgang lækre rodfrugter, der er gratineret med bacon og timian og serveret med spejlæg på toppen. En slags biksemad i ovnen. Vi har brugt frosne rodfrugter for at gøre det ekstra nemt. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramkartofler
  • 450 gramfrosne rodfrugter
  • 200 grambacon i tern
  • 1 spskfrisk eller tørret timian
  •  olivenolie
  • 4 stkæg
  • 4 skiverugbrød
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  •  ketchup

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.

2. Skrub kartoflerne og skær dem i tern. Læg dem sammen med rodfrugterne på en bageplade med bagepapir og vend dem med bacon, timian og en god slat olivenolie. Krydr med salt og peber og bag rodfrugterne i ca. 30 minutter, til de er gyldne.

3. Slå æggene ud på en varm pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og steg dem til spejlæg.

4. Rist rugbrødet i en brødrister.

5. Server de stegte rodfrugter og kartofler med spejlæg, ketchup og lidt ristet rugbrød.

6. Super simpelt og mega lækkert - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Hvis dine børn ikke kan lave retten helt selv, kan de skrubbe kartoflerne. De kan også krydre kartoflerne med timian og salt og peber. Der er også rig mulighed for at lære at slå æg ud. I dette tilfælde er det nemmest at slå et æg ud af gangen i en skål eller kop, så der er mulighed for at fjerne eventuelle skaller.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre