Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En nem og lækker opskrift på koteletter, der er marineret i en hurtig balsamicoglace og serveret med kogte kartofler og vindruesalat. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 500 gramsmå kartofler
- 4 stkkoteletter
- 1/2 dlbalsamicoeddike
- 4 spskakaciehonning
- 1/2 dlvand
- 20 stkcherrytomater
- 250 gramvindruer
- 1/2 stkagurk
- 100 gramsalatost i tern
- 1 spsktørret oregano
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog kartoflerne møre i en gryde med saltet vand og opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem af ved høj varme i lidt olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. De skal ikke være gennemstegte, men blot tage farve. Tag koteletterne af panden og stil dem til side. Undlad at gøre panden ren.3
Hæld nu balsamico, honning og vand på panden og bring det i kog under omrøring. Lad det koge ind i 5-10 minutter, til det har konsistens som tynd honning. Vend de brunede koteletter i balsamicoen og stil panden i ovnen. Har du ikke en pande, der kan tåle at komme i ovnen, så hælder du bare hele molevitten i et ovnfast fad. Lad nu koteletterne stege færdige i ovnen. Det tager ca. 10-15 minutter, alt efter tykkelsen.4
Imens koteletterne steger, laver du salaten. Skyl tomater og vindruer og skær begge dele i halve. Skyl agurken, flæk den på langs, fjern kernerne, og skær den i mundrette skiver. Vend tomater, vindruer og agurk sammen med salatosten og lidt tørret oregano.5
Så er der serveret - velbekomme :o)Tip
Du kan sagtens bruge andre typer kød. F.eks. kyllingefileter, skinkeschnitzler og lignende. Husk dog at justere stegetiden alt efter tykkelsen på kødet.