Balsamicokoteletter med vindruesalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramsmå kartofler
  • 4 stkkoteletter
  • 1/2 dlbalsamicoeddike
  • 4 spskakaciehonning*
  • 1/2 dlvand
  • 20 stkcherrytomater
  • 250 gramvindruer
  • 1/2 stkagurk
  • 100 gramfeta i tern
  • 1 spsktørret oregano
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En nem og lækker opskrift på koteletter, der er marineret i en hurtig balsamicoglace og serveret med kogte kartofler og vindruesalat. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne møre i en gryde med saltet vand og opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem af ved høj varme i lidt olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. De skal ikke være gennemstegte, men blot tage farve. Tag koteletterne af panden og stil dem til side. Undlad at gøre panden ren.

3. Hæld nu balsamico, honning og vand på panden og bring det i kog under omrøring. Lad det koge ind i 5-10 minutter, til det har konsistens som tynd honning. Vend de brunede koteletter i balsamicoen og stil panden i ovnen. Har du ikke en pande, der kan tåle at komme i ovnen, så hælder du bare hele molevitten i et ovnfast fad. Lad nu koteletterne stege færdige i ovnen. Det tager ca. 10-15 minutter, alt efter tykkelsen.

4. Imens koteletterne steger, laver du salaten. Skyl tomater og vindruer og skær begge dele i halve. Skyl agurken, flæk den på langs, fjern kernerne, og skær den i mundrette skiver. Vend tomater, vindruer og agurk sammen med fetaen og lidt tørret oregano.

5. Så er der serveret - velbekomme :o)

Tip

Du kan sagtens bruge andre typer kød. F.eks. kyllingefileter, skinkeschnitzler og lignende. Husk dog at justere stegetiden alt efter tykkelsen på kødet.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre