BBQ-marineret kylling med ovnbagte kartofler og grøn salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 350 gramkartofler
  • 400 gramsøde kartofler
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 dlketchup
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskpaprika
  • 450 gramkyllingefilet
  • 1 stkhjertesalat
  • 250 gramgulerødder*
  • 35 gramspæde spinatblade
  • 50 grammandler*
  •  olivenolie
  •  eddike
  •  salt
  •  peber
  •  grillspyd
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Lækre kyllingespyd, der er marineret i en hjemmerørt barbecuemarinade og serveret med ovnstegte kartofler og en nem salat med spæd spinat.

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Kom kartoflerne op i et ovnfast fad og vend dem i olivenolie, timian, salt og peber. Bag kartofler i ovnen i ca. 25 min.

3. Rør ketchup, presset hvidløg og paprika sammen. Skær kyllingefileterne i mindre stykker, vend dem i marinaden og kom dem på grillspyd. Steg kyllingespydene i ovnen eller på grillen.

4. Hak skyllet hjertesalat fint, skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Vend hjertesalat, skyllet spinat og revne gulerødder sammen med olivenolie, eddike, salt og peber. Top med hakkede mandler.

5. Server marinerede kyllingespyd med ovnbagte kartofler og sprød salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende kyllingen i marinaden.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre