Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
0 min
Denne bechamelsauce er perfekt i lasagner, og den kan også bruges som erstatning for den Mornaysauce, du køber i butikkerne. Og den er slet ikke svær at lave! God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 50 gramsmør
- 2 spskhvedemel
- 4 dlmælk
- 75 gramrevet ost
- 1 tskmuskat
- 0,5 stkcitron
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Smelt smørret i en gryde ved jævn varme. Når det er bruset af, tilsættes hvedemelet. Pisk godt i et par minutter, så det ikke brænder på. Det er vigtigt, at mel og smør lige får godt med varme i et par minutter, men ikke tager farve. Det fjerner smagen af mel.2
Tilsæt nu mælken lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt, så der ikke kommer klumper i saucen. Når al mælken er brugt, tilsætter du revet ost og smager til med salt, peber, revet eller stødt muskatnød og lidt citronsaft.3
Velbekomme :o)