Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
En super nem og lækker omgang biksemad af resterne fra gårsdagens skinkeculotte. Vi serverer biksemaden med smørstegt spidskål med edamamebønner og syltede rødbeder. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- kogte kartofler
- rester fra culotte
- 0.5 stkspidskål
- 150 gramedamamebønner
- 1 stkcitron
- syltede rødbeder
- olivenolie
- smør
- ketchup
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Hak løgene fint og skær kartoflerne i tern. Steg løgene i lidt olivenolie på en dyb pande til de er blanke. Tilsæt kartoflerne og vend dem forsigtigt undervejs så de ikke smuldrer.2
Skær kødet i mundrette stykker og tilsæt dem på panden, når kartoflerne er blevet lidt brune i kanterne. Krydr med salt og peber og evt. lidt engelsk sauce eller soya, hvis du har det på lager. Men det er ikke nødvendigt.3
Skær spidskål i strimler og lynsteg det på en pande i smør ved høj varme. Tilsæt edamamebønner og steg til de er tøet op. Smag til med salt, peber og saft fra en citron.4
Server den dampende varme biksemad med syltede rødbeder, smørstegt spidskål og ketchup. Og har du æg i køleskabet, kan du jo også stege et par spejlæg, hvis familien har lyst. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre ørn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære de kogte kartofler i mindre stykker. De kan også skære culotten i mundrette stykker.