Skinkeculotte med kartofler, sauce og æblesalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramskinkeculotte m. tomat
  • 650 gramkartofler
  • 5 dlvand
  • 50 gramhasselnødder
  • 0.5 stkrødløg
  • 0.5 stkspidskål
  • 3 stkæbler
  • 1 stkøkologisk citron
  • 0.25 spsksukker
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Skinkeculotte med kartofler, sauce og æblesalat

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Saftig skinkeculotte med kartofler, sauce og æblesalat med ristede hasselnødder, rødløg og spidskål. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramskinkeculotte m. tomat
  • 650 gramkartofler
  • 5 dlvand
  • 50 gramhasselnødder
  • 0.5 stkrødløg
  • 0.5 stkspidskål
  • 3 stkæbler
  • 1 stkøkologisk citron
  • 0.25 spsksukker
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Skær culotten over på midten på den lange side (på den måde bliver den hurtigere færdig). Har du god tid kan du selvfølgelig også stege den hel.

2. Brun begge stykker skinkeculotte godt af på begge sider i lidt olivenoile på en pande. Gør kartoflerne klar imens culotten bruner.

3. Skræl kartoflerne. Halver de store kartofler og kog dem møre i saltet vand. Husk at gemme halvdelen til i morgen.

4. Når kødet er brunet af hælder du vand i panden. Læg et låg på, skru ned for varmen og lad det simre, til kødet er gennemstegt. Det tager ca. 20 minutter - alt efter tykkelse.

5. Rist hasselnødderne på en tør pande og lad dem køle af, når de har taget lidt farve. Hak dem herefter groft.

6. Skræl rødløg og skær det i tynde strimler. Skær skyllet spidskål i tynde strimler. Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær frugtkødet i tynde både.

7. Bland lidt revet citronskal fra en skyllet citron sammen med citronsaften, lidt olivenolie og sukker og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med spidskål, æbler, rødløg og hasselnødder.

8. Tag kødet af panden og tilsæt madlavningsfløde til stegeskyen på panden. Smag til med salt og peber. Rør lidt majsstivelse ud i en kop med lidt vand og jævn sovsen.

9. Server den saftige culotte med kartofler, sauce og æblesalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære æbler i både og skære spidskål i strimler.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre