Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
25 min
Ventetid
0 min
Biksemad med resterne fra flæskesteg smager super godt. Her serverer vi klassikeren med spejlæg, rødbeder, appelsinbåde og ketchup på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 stkløg
- kogte kartofler
- stegt flæskesteg
- 4 spskengelsk sauce
- 4 stkæg
- 2 stkappelsin
- syltede rødbeder
- ketchup
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Hak løgene fint og skær kartoflerne i mindre stykker. Steg nu løgene i lidt olivenolie på en dyb pande til de er blanke. Tilsæt kartoflerne og vend dem forsigtigt så de ikke smudlrer.2
Skær flæskestegen i mundrette stykker og tilsæt dem på panden, når kartoflerne er blevet brune i kanterne. Tilsæt engelsk sauce og steg videre i et par minutter. Krydr med salt og peber og evt. lidt mere engelsk sauce, hvis du har det på lager.3
Varm olivenolie op på en anden pande. Slå æggene ud på panden, når den er varm og krydr med salt og peber. Steg til spejlæggene er, som du bedst kan lide dem - helt gennemstegte eller smilende.4
Skær appelsinerne i både. Server den dampende varme biksemad med spejlæg, masser af syltede rødbeder, appelsinbåde, ketchup og evt. lidt grønt på toppen. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at slå æggene ud og skære kartoflerne i mindre stykker.