Hurtig ribbensteg med kartofler, sovs og appelsinsalat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramribbensteg
  • 1400 gramkartofler
  • 50 gramvalnødder
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 2 stkappelsin
  • 2.5 dlkaffefløde
  •  bagepapir
  •  groft salt
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hurtig ribbensteg med kartofler, sovs og appelsinsalat - til to dage

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En hurtig hverdagsudgave af klassisk ribbensteg. Du kan også bruge flæskesteg. Serveret med kartofler, sovs og appelsinsalat. Opskriften er til to dage, så gem resterne til varmemad eller biksemad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramribbensteg
  • 1400 gramkartofler
  • 50 gramvalnødder
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 2 stkappelsin
  • 2.5 dlkaffefløde
  •  bagepapir
  •  groft salt
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 215 grader varmluft. Skal det gå hurtigt, så del stegen i to stykker. På den måde skal stegen ikke stege så længe.

2. Gem halvdelen af kødet til biksemad i morgen og spis flæskesværene i dag. Har du købt en større steg, skal den stege længere tid - ca. 35 minutter pr. 1/2 kilo. Kernetemperaturen skal være 62-65 grader.

3. Læg stegen med sværen nedad i et ovnfast fad. Fyld vand i, så det dækker sværene. Steg nu først stegen i 15 minutter.

4. Skræl kartoflerne og skær de største kartofler i halve. Kog dem møre i en gryde med saltet vand.

5. Tag fadet ud og vend stegen med sværen opad - vandet skal blive. Tør sværen med køkkenrulle og gnid den med groft salt. Husk at komme salt godt ned mellem alle sværene. Overfladen på stegen skal være så lige som muligt. Står stegen skævt, så ret den op med lidt staniol under bunden.

6. Steg kødet i 15-20 minutter og tænd grillfunktionen til allersidst til sværen er sprød. Hold nu RIGTIG godt øje HELE tiden, for det går mega stærkt! Gem stegeskyen.

7. Rist valnødderne på en tør pande til de får lidt farve og køl dem af på en tallerken. Skyl salaten og skær det i strimler. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Bland salaten med appelsiner, nødder og valgfri dressing.

8. Og så til saucen. Hæld stegeskyen i en gryde og varm den op. Tilsæt kaffefløde og jævn med majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt og peber. Tilsæt lidt smuldret bouillon, hvis du mangler smag.

9. Er din svær mod forventning ikke sprød, så skær hele sværen af i et stykke. Læg den på en bageplade og giv den en tur til under ovnens grillelement - men HUSK at holde øje. Det går mega stærkt.

10. Server stegen med kartofler, salat og sovs. Gem halvdelen af kødet og kartoflerne til biksemad i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære appelsinerne i skiver. De kan også lave sovsen og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre