Blomkålskarry med kartofler og kokosmælk. Hertil ris.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  vilde ris
  • 1 stkblomkål
  • 350 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskkarry
  • 4 dlkokosmælk
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlvand
  • 1 spskmajsstivelse
  • 1 stklime
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En lækker vegetarret med masser af smag fra karry, kokosmælk og selvfølgelig blomkål. Vi serverer retten med vilde ris. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skyl blomkålen og pluk den i små buketter. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker.

3. Kog blomkålsbuketterne og kartoflerne (de kan sagtens koges sammen) i letsaltet vand i ca. 10 min., til de er møre, når du stikker i dem med en gaffel.

4. Imens blomkål og kartofler koger: Pil skrællen af løget og hak det fint. Varm en dyb pande eller gryde op med olivenolie og svits løg, spidskommen, koriander og karry.

5. Tilsæt kokosmælk og bouillon og lad det hele simre. Rør vand og majsstivelse sammen og tilsæt det til karrysovsen under omrøring. Smag til med salt, peber og limesaft.

6. Hæld vandet fra kartofler og blomkål og vend det sammen med karrysovsen.

7. Server blomkålskarryen med dampende varme ris. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme vand, ris og salt i en gryde. Ungerne kan også smage retten til. Ekstra smag: Top med forårsløg eller friske koriander.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre