Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En dejlig suppe med færdigsnittede blomkålsris, kartofler, cremefine og et strejf af muskatnød. Serveret med sprøde gratinerede toastbrød som tilbehør. Velbekomme!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 350 gramkartofler
- 350 gramfrossen blomkålsris
- 5 dlvand
- 2.5 dlcremefine 15%
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 4 skivegroft sandwichbrød
- 60 gramrevet ost
- revet muskatnød
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Pil skrællen af løget, skræl kartoflerne og skær begge dele i grove tern.2
Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits løg, kartofler og blomkålsris i ca. 5 min. Tilsæt vand, cremefine og bouillon og bring det hele i kog. Lad retten simre i ca. 20 min.3
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.4
Fordel toastbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel revet ost ovenpå. Bag brødene i ovnen i ca. 10 min.5
Imens brødene bages i ovnen: Blend suppen og smag til med muskatnød, salt og peber.6
Server blomkålssuppen med gratinerede brød som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn fordele revet ost på brødene.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.