Blomkålssuppe med gratinerede brød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 350 gramkartofler
  • 350 gramfrossen blomkålsris
  • 5 dlvand
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 skivegroft sandwichbrød
  • 60 gramrevet ost
  •  revet muskatnød
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Blomkålssuppe med gratinerede brød

I samarbejde med

3.0, Meget populær

En dejlig suppe med færdigsnittede blomkålsris, kartofler, cremefine og et strejf af muskatnød. Serveret med sprøde gratinerede toastbrød som tilbehør. Velbekomme!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 350 gramkartofler
  • 350 gramfrossen blomkålsris
  • 5 dlvand
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 skivegroft sandwichbrød
  • 60 gramrevet ost
  •  revet muskatnød
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løget, skræl kartoflerne og skær begge dele i grove tern.

2. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits løg, kartofler og blomkålsris i ca. 5 min. Tilsæt vand, cremefine og bouillon og bring det hele i kog. Lad retten simre i ca. 20 min.

3. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4. Fordel toastbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel revet ost ovenpå. Bag brødene i ovnen i ca. 10 min.

5. Imens brødene bages i ovnen: Blend suppen og smag til med muskatnød, salt og peber.

6. Server blomkålssuppen med gratinerede brød som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn fordele revet ost på brødene.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre