Bøf med jordskokpuré, kartofler og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Bøffer, jordskokpuré og kartofler
  • 300 gramjordskokker
  • 500 gramkartofler
  • 2 spskskyr
  • 25 gramsmør
  • 1/2 fedhvidløg
  • 1/2 stkcitron
  • 1 tskallroundkrydderi
  • 4 stkbøffer
  • Salat
  •  salat efter eget valg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 50 gramvindruer
  • 1 stkpære
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
  • 1/2 spsksød sennep
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Bøf med jordskokpuré, kartofler og salat

I samarbejde med

3.6, Meget populær

En god weekendbøf med totalt vanedannede jordskokpuré, sprøde kartofler og en hurtig grøn salat af resterne fra ugen. Mega lækker weekendmad! God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Bøffer, jordskokpuré og kartofler
  • 300 gramjordskokker
  • 500 gramkartofler
  • 2 spskskyr
  • 25 gramsmør
  • 1/2 fedhvidløg
  • 1/2 stkcitron
  • 1 tskallroundkrydderi
  • 4 stkbøffer
  • Salat
  •  salat efter eget valg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 50 gramvindruer
  • 1 stkpære
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
  • 1/2 spsksød sennep
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl jordskokker og kartofler. Skær jordskokkerne i grove tern og kog i vand, så det dækker, til de er helt møre, når du prikker i dem med en gaffel. Det tager ca. 20-25 minutter. Skær imens kartoflerne i tern på 1x1 cm og stil dem til side.

2. Skyl salaten og riv den i grove stykker. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i mundrette bidder. Vask vindruerne og skær dem i halve. Vask pæren og skær den i tern. Bland det hele sammen i en skål og vend salaten med en hurtig dressing rørt sammen af olivenolie, honning, lidt citronsaft, sød sennep og smagt til med salt og peber.

3. Når jordskokkerne er møre, hælder du vandet fra i en skål og hælder dem i en blender sammen med skyr, smør, hvidløg og lidt citronsaft. Blend på fuld drøn, til du har en helt glat puré. Tilsæt evt. lidt kogevand for at få den rette konsistens. Smag til med salt og peber.

4. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem i en blanding af smør og olivenolie på en pande - eller grillen! Lad bøfferne trække utildækket på en tallerken og steg til sidst kartoflerne på samme pande sammen med allroundkrydderi. Kartoflerne skal være gennemvarme men stadig sprøde - det tager 5-10 min. Træk en stribe puré på tallerkenen med bagsiden af en spiseske, læg kartofler ovenpå og server med lune bøffer og salat. Velbekomme :o)

Tip

Allroundkrydderi er et blandingskrydderi, der bl.a. produceres af Santa Maria. Da det i forvejen indeholder salt, skal du ofte ikke tilsætte alm. salt, hvor du bruger krydderiet. Du kan sagtens bruge andre slags krydderier som f.eks. paprika.

Husk i øvrigt aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, når du blender varme væsker. De kan "eksplodere", når du starter blenderen. Hvis du ikke har en blender, kan du sagtens bruge en stavblender istedet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre