Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
60+ min
Lækre weekendbøffer serveret med bløde bagte kartofler fyldt med bearnaisesmør - og en hurtig salat. Du kan stege bøfferne på panden eller fyre op under grillen, hvis vejret er til det. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 125 gramsmør
- 1 brevbearnaisepulver
- 4 stkbagekartofler
- salat efter eget valg
- 10 stkcherrytomater
- 0.25 dlbalsamicoeddike
- 1 spskakaciehonning
- 0.5 stkcitron
- 4 stkbøffer
- salt
- peber
- smør
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skær smørret i tern og rør det godt sammen med halvdelen af bearnaisepulveret. Smag til og tilsæt evt. mere bearnaisepulver. Læg smørret i en pølse på et stykke bagepapir og rul det sammen - ligesom en shawarma! Læg smørret i fryseren, mens du laver resten.2
Hvis smørret kommer lige fra køleskabet, skærer du det blot i tern og giver det et par sekunder på fuld drøn i mikroovnen. Smørret skal ikke smelte, men blot være så blødt, at du kan røre det sammen med en ske.3
Vask og skrub kartoflerne grundigt og prik dem fem gange hver med en gaffel. Smør dem med lidt olie og drys med salt. Bag kartoflerne i ovnen i 60-75 minutter. De er færdige, når de er bløde og møre hele vejen igennem, når du prikker i dem med i gaffel.4
Vil du lave kartoflerne i mikroovnen, gør du følgende: Læg kartoflerne på en tallerken og giv dem i 10-15 minutter i mikroovnen på fuld effekt. Vend dem og giv dem 10-15 minutter på den anden side - også ved fuld effekt. Husk at mikroovne og kartofler er meget forskellige. Hold derfor øje med kartoflerne undervejs og stik i dem med en gaffel for at mærke, om de er bløde hele vejen igennem. Husk, at tilberedningstiden bliver længere, jo flere kartofler du laver ad gangen.5
Imens kartoflerne hygger sig i ovnen, laver du en hurtig salat af skyllede salatblade, skyllede cherrytomater i halve og evt. rester af grøntsager fra ugen, der er gået. Rør en dressing sammen af lidt balsamicoeddike, honning og citronsaft og smag til med salt og peber.6
Krydr bøfferne med salt og peber og steg i lidt smør og olivenolie på en pande - eller på grillen. Server med salat og bagekartofler med en skive kold bearnaisesmør i midten. Velbekomme!Tip
Har du rabarber i haven - eller er de på hylden i dit lokale supermarked, så prøv at lave rabarberkompot, som du kan servere til bøfferne - det smager super godt!