Bøffer med flødekartofler og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2.5 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 50 gramrevet ost- gerne en mager udgave
  • 2 tsksalt
  • 4 stkbøffer
  • 150 gramfriske spinatblade*
  • 1/2 stkgranatæble
  • 1/2 stkagurk
  • 2 stkpære
  • 10 stkcherrytomater- eller alm. tomater
  • 1 stkavocado
  • 1/4 dlolivenolie- til dressing
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1/2 stkcitron
  •  olivenolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Bøffer og lækre flødekartofler med salat af spinat og frugt er den perfekte start på en god weekend. Og du behøver ikke være bange for fedtet! Den fuldfede piskefløde er udskiftet med mager madlavningsfløde, mælk og lidt ost - men bare rolig. De smager stadig super godt!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Hak løget i fine tern. Pisk fløde, mælk, æg, revet ost, salt og lidt peber godt sammen i en skål. Bland nu kartoffelskiver, løg og flødeblandingen sammen med hænderne i en stor skål og hæld det hele i et ovnfast fad, som du har smurt med lidt olivenolie.

3. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 40 minutter, eller til de er fint gyldne på toppen og møre, når du stikker i dem med en gaffel.

4. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie på en pande, til de er, som du bedst kan lide dem. Læg dem på en tallerken og lad dem trække, mens du laver salaten.

5. Skyl spinatbladene godt og bland dem med grantæblekerner og agurk, pærer, tomater og avocado skåret i tern. Vend salaten med en hurtig dressing rørt sammen af olivenolie, akaciehonning, saften fra citronen og smagt til med salt og peber. Server bøfferne med flødekartofler og salat.

6. Velbekomme :o)

Tip

Det kan virke lidt besværligt at få kernerne ud af granatæblet, men det er faktisk slet ikke så svært! Fyld en skål med vand. Flæk granatæblet og læg det ned i vandet. Brug nu fingrene til at trykke på skallen, så kernerne løsner sig. Befri skallen fra kerner. Så undgår du, at det sprøjter med rød saft i hele køkkenet. Smart ikke :o) ? Vores udgave af flødekartofler er temmelig fedtbarberet. Men skal der virkelig være fest, bruger du selvfølgelig bare piskefløde. Det skal du ikke høre et ondt ord for :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre