Børnegløgg

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 50 grammandler*
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 5 dlblandet solbærsaft
  • 5 dlæblemost
  • 2 stkhel kanel
  • 10 stknellike
  • 50 gramrosiner*
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Et lunt glas gløgg hører julen til! Men da det normalt kun er for voksne, har vi lavet en lækker julegløgg til børn, så de også kan være med til at skåle julen ind. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Smut mandlerne ved at overhælde dem kogende vand og lade dem stå i et par minutter. Du kan også koge dem i 30 sekunder i en skål vand i mikroovnen. Hæld vandet fra, overhæld dem med koldt vand og smut skallen af. Hak herefter mandlerne.

2. Skræl ingefæren og skær den i skiver.

3. Bland solbærsaften med vand i en gryden, hvis den ikke er blandet i forvejen. Tilsæt æblemost, kanelstang, nelliker og ingefær.

4. Opvarm gløggen til lige under kogepunktet 10-15 minutter. Si nellikker, kanelstænger og ingefær fra.

5. Tilsæt mandler og rosiner og opvarm yderligere i 5 minutter. Du kan også servere mandler og rosiner for sig, så ungerne selv kan tilsætte dem til deres gløgg.

6. Så er der serveret. Skål, glædelig jul og velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn smutte mandlerne. De kan helt sikkert også være med til at smage gløggen til! Har du travlt, kan du også bare købe en poste færdigblandede mandler og rosiner, der er lavet til gløgg. Husk, at der til gløgg selvfølgelig hører æbleskiver - du finder vores opskrift her.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre