Børnesushi i tortilla med ris, kylling, mango og avocado - dag to

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne udgave af Mambenos sushi er en særlig børnevenlig version, der er lavet med tortillas i stedet for tang. Vi fylder sushierne med ris, mango, avocado, peberfrugt og kylling. Vi har brugt forkogte ris, stegt kylling og sesamfrø fra gårsdagens karrysuppe. Vi har erstattet wasabi med dijonsennep, men den kan altså rive på helt samme måde i næsen, så brug den med omtanke. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Bland de kolde ris sammen med sirup.

2. Skræl ingefær og skær den i helt tynde skiver på et manolinjern eller brug en skarp kniv - men pas på fingrene. De skal bruges til at spille adskillige spil Ludo i fremtiden! Bland ingefæren med eddike og sukker og lad det simre i 5-10 minutter i en gryde.

3. Vask og rens imens peberfrugten og skær den i tynde stave. Del avocadoen i to og skær kødet i strimler. Skræl mangoen og skær kødet i tynde strimler. Skær den stegte kylling i tynde strimler.

4. Fordel risene i et tyndt lag på tortillaen. Smør med et tyndt lag mayo og læg dit yndlingsfyld i en "pølse" på tværs på den nederste 1/3 af tortillaen. Fugt de øverste 2 cm af tortillaen med en finger dyppet i vand, så lukker den bedre. Rul sammen og læg den færdige rulle på et spækbræt med lukningen nedad.

5. Lige inden I skal spise, skærer du hver rulle over i otte stykker med en skarp kniv dyppet i vand.

6. Server sushien med soya, sesamfrø, syltet ingefær og dijonsennep eller wasabipasta, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugt, avocado og mango. De kan også fylde deres egen sushi med yndlingsfyld.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre