Mild karrysuppe med linser, kylling, sesam og ris - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramjasminris
  • 200 gramrøde linser
  • 400 gramgulerødder*
  • 400 gramkartofler
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 2 dlkokosmælk
  • 1 litervand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 spskkarry
  • 800 gramkyllingefilet
  • 100 gramsesamfrø
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

MMMmmm! En mild og lækker karrysuppe, der er fyldt med linser, kartofler, gulerødder, ingefær og karry. Vi serverer den med ris, kylling og sesamfrø. Vær opmærksom på at opskriften er beregnet til to dage. Husk at gemme halvdelen af ris, kylling og ristede sesamfrø til børnesushi i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.

2. Skyl linserne grundigt i en køkkensi.

3. Skræl gulerødder, kartofler og ingefær. Skær gulerødder og kartofler i grove tern og riv eller skær ingefær i små stykker. Kom det hele i en stor gryde. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, vand, grøntsagsbouillon, linser og karry og bring suppen i kog. Lad den simre under låg i ca. 20 minutter, til linserne er møre.

4. Skær kyllingen i mindre stykker og steg dem på en pande i lidt olivenolie. Husk at krydre med salt og peber. Gem halvdelen til i morgen.

5. Rist sesamfrø på en tør pande. Afkøl dem herefter på en tallerken. Gem halvdelen til i morgen.

6. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender. Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet. Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget. Smag til med salt og peber.

7. Server suppen med ris, creme fraiche, kylling og sesamfrø og evt. lidt grønt på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle og skære kartofler og gulerødder i mindre stykker. De kan også hjælpe med at smage suppen til.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre