Børnesushi

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramsushiris
  • 4 dlvand
  • 1 spskrisvineddike
  • 2 tsksukker
  • 25 gramsesamfrø
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stkagurk
  • 1 stkmini romainesalat
  • 2 stkavocado
  • 8 pladersushitang
  • 100 gramrøget laks
  • 100 gramfriskost
  •  wasabipasta
  •  syltet ingefær
  •  soya
  •  bambusmåtte
  •  spisepinde
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Sushi er et hit hos mange forældre - men måske lidt uprøvet land hos mange børn pga. af den rå fisk. Derfor har vi lavet denne børneudgave helt uden rå fisk, men med røget laks og masser af grøntsager. Og bare rolig - dine ruller behøver altså ikke at ligne dem, du køber. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Hæld risene i en si og skyl dem meget grundigt med vand, så alt den mælkehvide stivelse forsvinder. Hæld dem derefter i en gryde og fyld op med vand, så det dækker. Lad risene stå og trække i 20 minutter. Hæld derefter risene tilbage i sien og skyl dem igen. Hæld de skyllede ris tilbage i gryden og tilsæt 4 dl vand. Sæt gryden på komfuret og bring risene langsomt i kog. Rør rundt, så de ikke sætter sig fast i bunden og læg låget på. Skru nu så langt ned for varmen, så risene lige nøjagtigt koger. Lad risene koge i 12 minutter uden at løfte på låget. Tag gryden af blusset og lad risene trække i 10 minutter, mens låget stadig er på.

2. Rør risvineddike og sukker sammen i en kop og bland det forsigtigt sammen med risene. Bred nu risene ud på en bagplade beklædt med bagepapir og lad risene køle af, til de er helt kolde. Stil dem evt. udenfor - så går det hurtigere.

3. Imens gør du de øvrige ingredienser klar og lægger dem på et par tallerkener. Rist først sesamfrøene på en tør pande og stil dem til side. Skræl gulerødderne og skær dem i tændstiktynde stave. Vask agurken og skær den i stave med tykkelse som en pegefinger. Vask salaten, skær bunden af og del den i blade. Del avocadoen i to, men lad stenen sidde og læg de to dele sammen igen. Så undgår du, at avocadoen bliver brun. Pak bambusmåtten ind i to lag husholdningsfilm, så sidder risene ikke fast.

4. Læg nu en plade tang, med den blanke side nedad, midt på bambusmåtten og begynd med den klassiske rulle , "maki". Fordel risene i et tyndt lag undtagen på de øverste 2 cm af tangpladen, der er længst væk fra dig. Læg dit yndlingsfyld i en "pølse" på tværs på den nederste 1/3 af tangpladen. Når du bruger avocado, så brug en spiseske til at "skære" tynde skiver direkte fra skallen. Fugt de øverste 2 cm af tangen med en finger dyppet i vand. Så lukker den bedre. Brug nu bambusmåtten til at rulle så stramt sammen som muligt og læg den færdige rulle på et spækbræt med lukningen nedad.

5. Vil du lave inside-outruller, skal du blot fordele et tyndt lag ris på hele tangpladen. Drys risene med sesam og vend nu pladen, så risene vender ned mod bambusmåtten. Smør f.eks. tangpladen med lidt friskost og læg dit yndlingsfyld i midten på tværs af pladen og rul så stramt sammen som muligt.

6. Vil du lave små ruller, klipper du blot en plade tang over på midten og laver rullerne som den klassiske maki. Men husk kun at bruge ganske lidt fyld, så du stadig kan lukke rullen. Lige inden I skal spise skærer du hver rulle over i 8 stykker med en skarp kniv, dyppet i vand.

7. Server sushien med soya og syltet ingefær og wasabipasta til dem i familien, der godt kan lide, at det bider lidt på tungen!

8. Velbekomme :o)

Tip

Du kan fylde sushirullerne med lige det, du har lyst til. I denne opskrift har vi brugt gulerødder, agurk, salat, avocado, røget laks, sesam og friskost. Det virker måske lidt kompliceret første gang du selv skal lave sushi, men når du først har fået taget på det, er det ligesom at cykle - det er slet ikke svært! Læs opskriften helt igennem, tag ungerne med i køkkenet og lav sushi sammen. Det er super sjovt - og alle kan lave deres egen favorit.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre