Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Vi har lavet en børnevenlig vegetarisk daal, der ikke er for stærk og krydret. Vi har skjult finthakket blomkål i den indiske klassiker, som slet ikke blev opdaget hos de mindste grøntsagsdetektiver hjemme hos os! Vi serverer med naanbrød og creme fraiche som tilbehør. Vi har brugt færdige blomkålsris, der fås på pose i de fleste grøntafdelinger. Du kan også blot blende skyllet blomkål helt fint. Er du til koriander, så husk at tilføje dem til indkøbslisten. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 gramrøde linser
- 5 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 0.5 spskkarry
- 300 gramblomkålsris
- 2 dåsehakkede tomater
- 2 stknaanbrød
- 1 dlfraiche 5%
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller find brødristeren frem til naanbrødet.2
Skyl linserne grundigt og kog dem i vandet med smuldret bouillon i en gryde. Rør jævnligt, så det ikke brænder på - de skal koge i ca. 30-35 minutter.3
Hak løg og hvidløg og steg begge dele i lidt olivenolie i en gryde. Tilføj karry og blomkålsris og lad det hele stege under omrøring i et par minutter. Vil du ha' endnu mere smag, så tilsæt lidt spidskommen, hvis du har det på lager. Tilsæt hakkede tomater og lad det simre.4
Lun naanbrødet i ovnen eller på brødristeren.5
Når linserne er færdigkogte, tilføjer du dem til gryden med blomkålsris. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere karry.6
Server den lækre daal med lune naanbrød, creme fraiche og lidt grønt, f.eks. friske koriander, (hvis I er til den slags). Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at stege løg og hvidløg. De kan også smage retten til, da det kan være en anderledes ret for de mindst smagsløg. Og så hjælper det altid, når børnene selv har smagt til!