Børnevenlig indisk daal med smuglerblomkål og naanbrød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramrøde linser
  • 5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskkarry
  • 300 gramblomkålsris
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 2 stknaanbrød
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en børnevenlig vegetarisk daal, der ikke er for stærk og krydret. Vi har skjult finthakket blomkål i den indiske klassiker, som slet ikke blev opdaget hos de mindste grøntsagsdetektiver hjemme hos os! Vi serverer med naanbrød og creme fraiche som tilbehør. Vi har brugt færdige blomkålsris, der fås på pose i de fleste grøntafdelinger. Du kan også blot blende skyllet blomkål helt fint. Er du til koriander, så husk at tilføje dem til indkøbslisten. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller find brødristeren frem til naanbrødet.

2. Skyl linserne grundigt og kog dem i vandet med smuldret bouillon i en gryde. Rør jævnligt, så det ikke brænder på - de skal koge i ca. 30-35 minutter.

3. Hak løg og hvidløg og steg begge dele på en pande i lidt olivenolie sammen med karry og blomkålsris i en anden gryde og lad det hele stege under omrøring i et par minutter. Vil du ha' endnu mere smag, så tilsæt lidt spidskommen, hvis du har det på lager. Tilsæt hakkede tomater og lad det simre.

4. Lun naanbrødet i ovnen eller på brødristeren.

5. Når linserne i den ene gryde er færdigkogte, blander du dem med den anden gryde med blomkålsris. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere karry.

6. Server den lækre daal med lune naanbrød, creme fraiche og lidt grønt, f.eks. friske koriander, (hvis I er til den slags). Velbekomme!

Tips

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at stege løg og hvidløg på en pande. De kan også smage retten til, da det kan være en anderledes ret for de mindst smagsløg. Og så hjælper det altid, når børnene selv har smagt til!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre