Børnevenlig proteinsalat med gomadressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Pastasalat
  • 200 gramfuldkornspastaskruer
  • 250 gramedamamebønner
  • 50 gramcashewnødder
  • 1 stkgroft flute
  •  salat efter eget valg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 250 gramkyllingefilet
  • Gomadressing
  • 50 gramsesamfrø
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spsksoya
  • 1 spskakaciehonning
  • 0.5 dlolivenolie
  • 1 spskmayonnaise
  • 0.5 dlvand
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Madpakke

Børnevenlig proteinsalat med gomadressing

I samarbejde med

3.9, Meget populær

En super sund og lækker salat med edamamebønner, fuldkornspasta og kylling - toppet med sprøde croutoner og den lækreste gomadressing. Og det lyder farligt fint og besværligt, men det er det slet ikke! Og det gode ved salaten er, at de knapt så grøntsagsvante unger kan sortere i det, de ikke er helt så vilde med. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Pastasalat
  • 200 gramfuldkornspastaskruer
  • 250 gramedamamebønner
  • 50 gramcashewnødder
  • 1 stkgroft flute
  •  salat efter eget valg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 250 gramkyllingefilet
  • Gomadressing
  • 50 gramsesamfrø
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spsksoya
  • 1 spskakaciehonning
  • 0.5 dlolivenolie
  • 1 spskmayonnaise
  • 0.5 dlvand
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kog pastaen efter anvisningen på pakken og hæld vandet fra. Optø edamebønnerne efter anvisningen på posen.

2. Rist sesamfrøene let på en tør pande, til de begynder at dufte dejligt og lad dem køle af, mens du laver resten. Rist herefter cashewnødderne og lad dem køle af.

3. Skær halvdelen af flutet i små terninger. Vend dem med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. ti minutter, eller til de er sprøde og lækre. Vend dem undervejs.

4. Skyl salaten og rens og skyl peberfrugten. Skær begge dele i mundrette stykker.

5. Skær kyllingen i tynde strimler. Krydr med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie på en pande. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

6. Og nu til dressingen! Giv sesamfrø, hvidløg, soya, honning og olivenolie en ordentlig snurretur i en minihakker eller en foodprocessor. Tilsæt herefter mayonnaise og vandet lidt efter lidt, til konsistensen er, som du gerne vil have den. Smag til med lidt honning og citron, til du synes, at smagen er, som den skal være.

7. Vend nu alle grøntsagerne sammen med pastaen i en stor skål. Top med kylling, brødcroutoner, cashewnødder og gomadressingen. Server sammen med resten af flutet.

8. Velbekomme!

Tip

Gem lidt salat til ungernes madpakker - lad dog være med at blande croutonerne i salaten, da de hurtigt bliver bløde.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre