Børnevenlig salad nicoise

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramkartofler
  • 5 stkæg
  •  salat efter eget valg
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 20 stkcherrytomater
  • 2 dåsetun i vand*
  • 100 gramsorte oliven
  • 1/2 dlolivenolie
  • 1 stkcitron
  • 2 spsksød sennep
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Salater kan ofte være svære at få i ungerne, men vi har lavet denne franske caféklassiker i en børnevenlig udgave, hvor bønner er erstattet af peberfrugter, og hvor alt er serveret hver for sig, så ungerne selv kan vælge det, de kan lide. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skrub kartoflerne og kog dem, så de er møre, når du prikker i dem med en gaffel. Det tager ca. 15-20 minutter. Er de meget beskidte, kan du også skrælle dem. Imens kartoflerne får varmen, ordner du resten.

3. Bring en kasserolle med vand i kog. Når vandet spilkoger, sænker du forsigtigt æggene ned i gryden med en ske. Bring vandet i kog igen og lad æggene koge i ti minutter. Hæld med det samme vandet fra og overhæld æggene med koldt vand og lad dem stå. Så bliver de nemmere at pille!

4. Skyl salaten og riv den i mindre stykker, hvis det er nødvendigt. Vask peberfrugten og skær den i strimler. Skyl cherrytomaterne og skær dem over i halve. Hæld væden fra både tun og oliven, pil æggene og skær dem forsigtigt i halve. Skær kartoflerne i skiver og lun flutet.

5. Lav en hurtig dressing ved at blande olivenolie, lidt citronsaft, sød sennep og salt og peber sammen. Husk at smage til og juster evt. med lidt mere sennep, citron eller salt og peber, alt efter smag.

6. Bred nu salaten ud på et stort fad og læg alle ingredienserne hver for sig ovenpå. Stil på bordet sammen med flute og dressing. Og lad så selv familien sammensætte deres favoritsalat. Velbekomme :o)

Tip

Vælg tun, der er mærket med den lille blå og hvide fisk og bogstaverne MSC. Så er du med til at sikre, at der også er fisk i havene, når ungerne bliver voksne. Og husk nu i forhold til salaten: Det er helt ok, at ungerne ikke nødvendigvis spiser oliven eller kaster sig over salatbladene. Lad dem selv vælge det, de kan lide, og aftal så med dem, at de blot skal smage på nogle af de ting, de har fravalgt. Rom blev ikke bygget på en dag, og det samme gælder børns spisevaner (i hvert fald vores) ;o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre