Børnevenlige vegetardeller

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 dlbulgur eller fuldkornsris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramrøde linser
  • 100 gramgulerødder
  • 100 gramkartofler
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 3 spskhvedemel
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1/2 spsktørret oregano
  •  salt
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Børnevenlige vegetardeller

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Har du svært ved at få stoppet de lidt sværere grøntsager og bælgfrugter, som f.eks. linser, i ungerne? Så prøv vores lækre vegetardeller med hurtig tomatsauce. De smager rigtig godt, og glider let og elegant ned hos vores børn - også den grøntsagsangste ;o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 dlbulgur eller fuldkornsris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramrøde linser
  • 100 gramgulerødder
  • 100 gramkartofler
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 3 spskhvedemel
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1/2 spsktørret oregano
  •  salt
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Kog bulgur eller ris efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg og hvidløg fint. Skyl linserne grundigt i en køkkensi. Skræl gulerødder og kartofler og riv begge dele på den grove side af et rivejern.

3. Kog linser, gulerødder og kartofler i 12-14 minutter i en gryde med vand, så det dækker, tilsat bouillonterningen. Vær opmærksom på at kogetiden for linser kan være forskellig. Er kogetiden for de linser, du bruger, længere end 20 minutter, skal du sætte dem til at koge alene i den tid, der overstiger 20 minutter, inden du tilsætter gulerødder, kartofler og bouillon.

4. Hæld så meget af vandet fra som muligt - brug evt. fingrene til at presse det sidste ud - og bred de kogte grøntsager ud på en bageplade med bagepapir, så de køler af. Stil dem evt. udenfor et øjeblik, så går det hurtigere.

5. Rør nu de kogte grøntsager sammen med salt, æg og mel - og halvdelen af løget og hvidløget. Resten skal bruges til saucen. Farsen røres på samme måde som en klassisk frikadellefars. Konsistensen skal også være den samme. Er den for tynd, tilsætter du lidt mere mel, og er den for fast, kan du give den en sjat mælk eller vand.

6. Form frikadeller af farsen med en spiseske og håndfladen og steg dem (altså dellerne - ikke skeen og håndfladen!) i en blanding af smør og olie på en pande.

7. Og så mangler du bare den hurtige tomatsauce. Svits resten af løget og hvidløget i lidt olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater og tørret oregano og bring i kog. Smag saucen til med salt, peber og evt. lidt honning, hvis du har det på lager.

8. Server dellerne med kogt bulgur eller ris, den hurtige tomatsauce og evt. lidt grønt på toppen. hvis du har det på lager. Velbekomme :o)

Tip

Hvis du har lidt rød karrypasta i køleskabet, så tilsæt en teskefuld eller to - alt efter, hvor stærke du ønsker dellerne. Det smager rigtig godt! Gem i øvrigt et par deller til ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre