Bolognese med hakket kylling og grøntsager - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornspasta
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 1 spskpaprika
  • 1 stksquash
  • 400 grampersillerod
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlvand
  • 0.5 stkagurk
  • 2 stksnackpeber
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

I dag har vi lavet en lidt anderledes udgave af den klassiske bolognese. Vi har brugt kyllingekød og masser af grøntsager. Opskriften er til to dage, så husk at gemme halvdelen af bolognesen til i morgen, hvor vi tryller resterne om til gratineret bolognese. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg og hvidløg fint. Svits i 3-4 minutter i lidt olivenolie i en gryde, tilsæt hakket kyllingekød og paprika og rør godt til kødet er blevet brunet godt af på alle sider.

3. Skyl squash, skræl persilleroden og riv begge dele på den grove side af et rivejern. Tilsæt det i kødet og steg videre i et par minutter under omrøring.

4. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, oregano, smuldret boullion og vand og rør godt. Lad bolognesen simre så længe du har tid. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig!

5. Skyl agurk og peberfrugt og skær begge dele i stave til gnavergrønt.

6. Smag bolognesen til med salt og peber og server i dybe tallerken med pasta og gnavergrønt som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skrælle gulerødder og selleri. Skær sellerien over i mindre stykker, så er det nemmere for ungerne. De kan også skære agurk i stave og skylle snackpeber.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre