Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Bolognese er et sikkert hit herhjemme - og vi har efterhånden lavet familieklassikeren i alverdens afskygninger. Her får du en lækker version med spinat og løse majs, som smager super godt. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 500 gramhakket oksekød
- 200 gramfrossen spinat
- 1 dåseløse majs
- 1 dåsehakkede tomater
- 1 terningoksebouillon
- 1 spsktørret oregano
- 1/2 spsktørret timian
- 250 gramfuldkornspasta
- 50 gramrevet ost
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Hak løg og hvidløg fint. Svits løg og hvidløg i en gryde eller dyb pande i lidt olivenolie i et par minutter. Tilsæt kødet og lad det få farve. Tilsæt herefter den frosne spinat og de løse majs, drænet for vand, og svits yderligere et par minutter, indtil spinatten er tøet op.2
Tilsæt hakkede tomater, smuldret bouillon, oregano, timian og evt. lidt vand, hvis der mangler væde. Lad hele molevitten simre i 10 minutter eller mere, hvis du har tid - bolognesen bliver kun bedre, jo længere tid den hygger sig på komfuret.3
Kog imens pastaen i rigeligt med saltet vand4
Smag bolognesen til med salt og peber og server med pasta og revet ost på toppen - og har du lidt basilikum eller andet grønt på lager, kan du jo pynte lidt til sidst.5
Velbekomme!Tip
Spinat er super sundt, men du skal være opmærksom på at servere spinat for mindre børn. Læs mere på vores praktiske liste over ingredienser, du skal være særligt opmærksom på, når du laver mad til mindre børn.