Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Vi har lavet mange variationer af bolognese og i denne version har vi smuglet finthakket knoldselleri i kødet, som selv de mest grøntsagsforskrækkede unger aldrig opdager! Vi serverer hele herligheden med pasta - og har du lidt parmesanost på lager, så riv det på toppen. Husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Bolognese og pasta
- 2 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 300 gramgulerødder
- 1 stkknoldselleri
- 1 spskpaprika
- 1 kghakket oksekød
- 2 dåsehakkede tomater
- 70 gramtomatpuré
- 40 gramrød pesto
- 1 spsktørret oregano
- 2 dlvand
- 250 gramfuldkornspasta
- salt
- peber
- olivenolie
- Gnavergrønt
- 200 gramgulerødder
Fremgangsmåde
1
Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne til bolognesen og riv dem på den grove side af et rivejern. Skyl knoldselleriet grundigt og skær det i grove stykker. Giv det en god snurretur i en minihakker eller foodprocessor.2
Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i et par minutter. Tilsæt de revne gulerødder, knoldselleri og paprika og svits yderligere et par minutter. Tilsæt herefter kødet og lad det få farve. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, pesto, tørret oregano og vand og lad det simre i 15 minutter eller mere, hvis du har tid. Smag til med salt og peber.3
Kog pastaen i saltet vand - husk at lave dobbeltportion, så du har til i morgen. Skræl og skær gulerødder i stave til gnavergrønt.4
Server pastaen med bolognese og gulerødder som tilbehør. Skal der være fest, så riv lidt parmesan eller anden ost på toppen5
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skrælle selleri og skære det i grove stykker. De kan også skrælle gulerødder og skære dem til gnavergrønt.