Børnevenlig bolognese med smuglerselleri - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Bolognese og pasta
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stkknoldselleri
  • 1 spskpaprika
  • 700 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 3 spskrød pesto
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 dlvand
  •  fuldkornspasta
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergrønt
  • 200 gramgulerødder*
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet mange variationer af bolognese og i denne version har vi smuglet finthakket knoldselleri i kødet, som selv de mest grøntsagsforskrækkede unger aldrig opdager! Vi serverer hele herligheden med pasta - og har du lidt parmesanost på lager, så riv det på toppen. Husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne til bolognesen og riv dem på den grove side af et rivejern. Skyl knoldselleriet grundigt og skær det i grove stykker. Giv det en god snurretur i en minihakker eller foodprocessor.

2. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i et par minutter. Tilsæt de revne gulerødder, knoldselleri og paprika og svits yderligere et par minutter. Tilsæt herefter kødet og lad det få farve. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, pesto, tørret oregano og vand og lad det simre i 15 minutter eller mere, hvis du har tid. Smag til med salt og peber.

3. Kog pastaen i saltet vand - husk at lave dobbeltportion, så du har til i morgen. Skræl og skær gulerødder i stave til gnavergrønt.

4. Server pastaen med bolognese og gulerødder som tilbehør. Skal der være fest, så riv lidt parmesan eller anden ost på toppen

5. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skrælle selleri og skære det i grove stykker. De kan også skrælle gulerødder og skære dem til gnavergrønt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre