Brændende kærlighed med rodfrugter i fad

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkartofler
  • 400 gramgulerødder*
  • 3 stkløg
  • 200 grambacon i tern
  • 1 dlmælk
  • 50 gramsmør
  • 50 gramrevet ost
  •  salt
  •  peber
  •  syltede rødbeder
  • Gnavergrønt
  • 0.5 stkagurk
  • 300 gramgulerødder*
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Brændende kærlighed er en fantastisk dansk klassiker! Her har vi lavet en lidt anderledes, men super lækker udgave med både kartofler og gulerødder - og gratineret retten i ovnen med lidt ost på toppen. Mums - og god fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl kartofler og gulerødder og skær begge dele i grove tern. Kog dem møre i en stor gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 15-20 minutter.

3. Hak imens løgene. Skyl agurken og skræl gulerødderne til gnavergrønt og skær begge dele i stave.

4. Steg bacon og løg sammen på en pande under omrøring. Steg så længe at bacon og løg tager farve.

5. Hæld vandet fra kartofler og gulerødder og lad dem blive i gryden. Lun mælken i mikroovnen eller i en lille kasserolle. Tilsæt smørret til rodfrugterne og pisk grundigt med et piskeris. Tilsæt mælken lidt efter lidt, til mosen har den konsistens, du bedst kan lide.

6. Vend nu løg og bacon sammen med mosen og smag til med lidt salt og peber, hvis der mangler. Kom mosen i et ovnfast fad, drys med lidt revet ost på toppen og gratiner i ovnen i 15-20 minutter, til den er gylden på toppen.

7. Server med syltede rødbeder, gnavergrønt og evt. lidt grønt på toppen, hvis du synes. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år.

8. Velbekomme!

Tip

Har du andre rodfrugter i køleskabet, f.eks. knoldselleri, pastinak eller persillerod, kan du erstatte en del af gulerødderne og kartoflerne med dem. Det er også virkelig lækkert og en god måde at få ungerne til at spise flere rodfrugter på.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre